Vágólapra másolva!
David O'Leary, a Leeds United menedzsere a szerda esti Leeds-Chelsea élvonalbeli futballrangadó előtt felhívta mindkét szurkolótábor figyelmét, hogy az angol hagyományokhoz méltóan, fegyelmezetten biztassa kedvenceit. O'Leary felhívása annak tükrében igazán érdekes, hogy a múlt vasárnap a Liverpool jatékosát, Jamie Carraghert kiállította a jatékvezető, mert az Arsenal elleni meccsen a közönség kozé (vissza)dobott egy pénzérmét.

Az sem mellékes, hogy ugyanezzel a felhivással fordult a Leicester elleni találkozó előtt szurkolói felé Phil Thompson, a Liverpool trénere, aki jogosnak tartja játekosa kiállitását, ugyanakkor nem ítelte el a futballistát: "Remélem, a szurkolók is mögötte állnak, de nekik, a játékosoknak és a rendőröknek is össze kell fogni, hogy hasonló eset ne következzen be. S azt sem akarjuk, hogy a szögletek elvégzésekor hasonló incidensek érjék a futballistákat, mint Spanyolországban vagy Olaszországban, ahol az érménél nehezebb tárgyakat is bedobnak. Ez a fajta viselkedés elítélendő."

O'Leary szeretné, ha a Leeds és a Chelsea szurkolótábora a legsportszerűbben viselkedne: "Carragher tudta, hogy sportszerűtlenül cselekedett, de bocsánatot kért. A drukkereknek pedig magukat kell tudni mérsékelni."

A Leeds mestere elmondta még, 2000 áprilisában a Galatasaray ellen Isztambulban hasonló kellemetlen élménye volt, mint múlt vasárnap Cardiffban, a Ninian Parkban. Azzal a különbséggel, hogy a törökök csak különböző tárgyakat dobáltak a Leeds játékosok felé, míg Cardiffban a szurkolók vizelettel teli műanyag palackokat hajigáltak a pályára. Majd hozzátette: "Mindezek ellenére soha nem féltem a kispadon."

Carragher megúszta

Miután az aprópénzzel eltalált szurkoló nem tett feljelentést, csak rendőrségi figyelmeztetésben részesült Carragher. Az angol futballszövetség még nem foglalt állást az ügyben, de a 24 éves hátvédet akár hat mérkőzésre is eltilthatják. A pénzdobáló drukkert örökre kitiltják a Highbury-stadionból.