Vágólapra másolva!
Szezon előtti céljaihoz képest katasztrofálisan szerepel a spanyol bajnokságban az FC Barcelona, a hét végén az Osasuna nyert a Nou Campban, és a szurkolók a lefújást követően a csapat ellen tüntettek a stadion előtt. A vezetőség pedig kapkod: új játékosokkal próbálja enyhíteni a drukkerek haragját, a legújabb hírek szerint például Gaizka Mendietáért is bejelentkezett a Barca.

A katalán klub már a nyáron is sok új játékost igazolt, olyan labdarúgók érkeztek az egyesülethez, mint Javier Saviola, Philippe Christanval, Fábio Rochemback és Geovanni: mindannyian rendkívül fiatalok, ennek megfelelően nemzetközi szinten viszonylag tapasztalatlannak számítanak, de dollármilliókat fizettek értük.

A befektetés pedig egyelőre nem térült meg: az új szerzemények közül egyedül Saviola lett biztos csapattag (a csatár nyolc gólt rúgott eddig a bajnokságban), és Christanval is aránylag sokszor szerepelt a gárdában, a másik két focista azonban végképp nem tudta azt nyújtani, amit vártak tőlük, ráadásul az év elején újabb probléma akadt velük, mivel késve érkeztek vissza brazíliai szabadságukról.

A minap pedig újabb botrány borzolta a katalánok kedélyeit, több spanyol napilap is beszámolt arról, hogy pár barcelonai futballista a Rayo elleni mérkőzés előtt szállodai szobájukban prostituáltakkal múlatta az időt - a csapat pedig kikapott a sereghajtótól.

A csapatépítés nyár óta várat magára, a vezetőség pedig újabb sztárigazolással szeretne javítani a helyzeten: korábban az argentin Boca Juniors középpályásáról, Juan Román Riquelméről beszéltek Barcelonában, most pedig állítólag Gaizka Mendieta került képbe. A hírek szerint a Barca 13 millió fontot (5 milliárd forint) plusz Fábio Rochembackot ajánlotta fel a Laziónál csak szenvedő spanyol válogatott játékosért, de a rómaiak nem mentek bele az üzletbe. "Meg kell ismételnem, hogy Gaizka Mendieta ugyanolyan tagja a játékoskeretnek, mint a többi focista. A szezon vége előtt senkitől sem válunk meg, azt követően pedig a tréner, Alberto Zaccheroni dönti el, hogy kire tartunk igényt, és kit adunk el" - nyilatkozta a Lazio elnökségi tagja, Giuseppe di Mita. A katalánoknak mindenesetre csütörtökig van idejük arra, hogy bevásároljanak, hiszen a hónap végeztével lezárul az átigazolási időszak Spanyolországban.

Ajánlat: