Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság hét végi fordulójában sok váratlan eredmény született, de a legnagyobb meglepetést talán az okozta, hogy a Mallorca valósággal lelépte az Alavést idegenben. A vitóriaiak a bajnokság során ezt megelőzően csak egyszer kaptak két gólnál többet, de most négyszer is kapitulált a védelmük, és kétszer Losada vette be a kapujukat.

Losada 1976. október 25-én Vigóban született, és az ismeretlen Sárdoma nevű egyesületben kezdett el focizni, de ifjúságiként már a Real Oviedo labdarúgója volt. Az asztúriai klub 1993-ban szerződtette, a következő idényben pedig már az egyesület B csapatában szerepelt, ahol 12 mérkőzésen négyszer volt eredményes. A csapat a spanyol másodosztály B kategóriájában (tehát a harmadik ligában) versenyzett, azaz Losada keresve sem találhatott volna jobb lehetőséget a fejlődésre.

Az 1995-96-os bajnokságban már az első csapatnál vették számításba, a fiatal támadó pedig a 15 lehetősége során három gólt szerzett. Az új edzőnek, Lillónak azonban nem kellett Losada, így a következő pontvadászatban ismét a B csapatban játszott (31 mérkőzés, 16 találat), az élvonalban csak kétszer kapott lehetőséget. Nem volt ez másként az 1997-98-as idényben sem, így elfogyott Roberto türelme, hiszen ő mindenáron játszani akart. Kisírta, hogy adják kölcsön a másodosztályú Toledónak, ahol stabil kezdő lett, nyolc gólt lőtt a második ligában.

Visszatérve Oviedóba, már nem lehetett nem észrevenni, 34 mérkőzésen hétszer volt eredményes. A következő szezonban valószínűleg egyéni csúcsot döntött volna, hiszen 16 meccsen négy gólig jutotta, ám akkor súlyos sérülést szenvedett: elszakadtak a térdszalagjai. Csak a lelátóról nézte végig, amint az Oviedo kiesik a Primera Divisiónból, ám neki végül nem kellett pályára lépnie a másodosztályban, mivel a Mallorca annak ellenére is szerződtette decemberben, hogy majd egy éve nem lépett pályára. Losada a múlt héten tért vissza csereként, rögtön góllal, most pedig kezdőként kétszer köszönt be az Alavés ellen.

Ajánlat: