Vágólapra másolva!
A hét végén nem rendeztek fordulót az angol bajnokságban, ehelyett az FA-kupában léptek pályára a még versenyben lévő csapatok, és a szokásoknak megfelelően ez a forduló sem telt el meglepetések nélkül. Újabb három élvonalbeli gárda búcsúzott el a küzdelmektől, köztük a Manchester United is, a Chelsea pedig csak döntetlent játszott azzal a West Hammel, amelyet egy héttel korábban 5-1-re vert meg.

A MU a Middlesbrough otthonában szerepelt, és Alex Ferguson kissé tartalékos csapatot küldött pályára: David Beckham és Juan Sebastian Verón el sem utazott a meccsre, míg Ruud van Nistelrooy és Ryan Giggs a cserepadon kapott helyet. A másik oldalon leginkább a trénernek, Steve McClarennek lehetett fontos az összecsapás, hiszen egészen tavaly nyárig ő volt Ferguson asszisztense a manchesteri csapatban. A találkozót az erőviszonyoknak megfelelően a vendégek kezdték jobban, és a MU fiatal védője, Ronnie Wallwork kis híján meg is szerezte a vezetést csapatának, ám fejesét a gólvonalról menteni tudta a hazai védelem. Túl sok helyzetet a Manchester sem dolgozott ki, de a francia kapus, Fabien Barthez akár le is mehetett volna a pályáról, egyetlen lövés sem ment a kapujára.

A hazaiak a szünetben kettős cserét hajtottak végre, és áttértek a 3-5-2-es felállásra, ami meghozta eredményét: a középpályán immár a Middlesbrough uralta a meccset, és többet is birtokolta a labdát. Nem sokkal később Ferguson is cserére szánta el magát, beküldte Giggset és Van Nistelrooyt is, de a Vörös Ördögök megint csak gólhelyzetig jutottak: ezúttal Silvestre fejesét mentették a gólvonalról a hazai védők. Egyre inkább úgy tűnt, hogy döntetlen születik, és a meccset újra kell játszani, amikor a Manchester hátvédje, Laurent Blanc hatalmas hibát követett el: egy kapuskirúgás átpattant a feje felett, a Boro csatára, Noel Whelan lecsapott a labdára, és megszerezte a vezetést. Az utolsó öt percben a MU kétségbeesetten próbált kiegyenlíteni, de csak annyit ért el, hogy újabb gólt kapott.

A Charlton Athletic a másodosztályban kieső helyen álló Walsall ellenében bukott el hazai pályán. A vendégeknél a múlt héten volt edzőcsere, és az új szakvezető, Colin Lee jobb startról nem is álmodhatott volna: csapata már az ötödik percben vezetést szerzett a portugál Leitao révén, majd a luzitán focista növelte a Walsall előnyét a második félidőben. A hazaiaknak megvolt az esélyük az egyenlítésre, hiszen nem sokkal később tizenegyeshez jutottak, amit azonban Stuart Parker elhibázott, így később ugyanő hiába szépített, ez nem volt elég az üdvösséghez. Kiesett a Premier League utolsó helyén álló Leicester is, a Rókákat a West Bromwich Albion búcsúztatta.

A múlt heti bajnokin a Chelsea 5-1-re verte a West Ham Unitedet, de a két csapat szakvezetője már akkor felhívta mindenki figyelmét: a kupamérkőzés teljesen más lesz. Nem tévedtek sokat, mert bár a Kékek megint vezetést szereztek Jimmy Floyd Hasselbaink révén, de előnyüket nem tudták tovább növelni, és hét perccel a lefújás előtt a Kalapácsosok francia támadója, Frédéric Kanouté kiegyenlített, így a két együttes hamarosan ismét találkozhat egymással.

Ajánlat: