Vágólapra másolva!
A hét végi olasz bajnoki labdarúgó-mérkőzéseken két együttes is nagyon fogadkozik, megfizet az őszi vereségekért. A Chievo akkor Torinóban nyert állásból veszített a Juventus ellen, míg a bajnok AS Roma egyetlen szezonbeli vereségét könyvelhette el a Piacenza vendégeként.

Az olasz bajnokság szuperrangadóján a Chievo a Juventust fogadja és a hazaiak biztosan szeretnének visszavágni az ősszel elszenvedett 3-2-es vereségért.

A csapatból Mayele válogatottbeli kötelezettsége miatt hiányzik, míg az eltiltottak táborát ezúttal Cossato és D'Anna gyarapítja. A Juventusnál a vendégmunkások - Tudor, O'Neill, Athirson, Salas - sérültek. Új játékossal kötött viszont szerződést az "Öreg Hölgy": várhatóan nyáron költözik Torinóba Salvatore Fresi, akit az Intertől vesz meg a Juve, és köt vele 2005-ig szóló szerződést. Fresi jelenleg a Bolognában szerepel, kölcsönjátékosként. És hogy a hír nem pletyka, arra bizonyítékul szolgálhat, hogy a védő menedzsere, Alessandro Moggi, a Juventus klubmenedzserének, Luciano Mogginak a fia.

A másik kiemelt találkozón a Milan ötösfogata (Aliyu, Redondo, Inzaghi, Maldini, Redondo) nélkül fogadja az Udinesét, ráadásul nem játszhat a Fiorentina ellen kiállított Gattuso sem. A vendégek sem panaszkodhatnak, hiszen Genaux, Alberto, Bertotto, Sosa, Gaarde és Jörgensen nélkül kénytelenek fellépni a Giuseppe Meazza stadionban.

A bajnok AS Roma a Piacenzát fogadja, azt az együttest, amelytől eddig az egyetlen vereségét szenvedte el a fővárosi gárda. A bajnokság harmadik fordulójában, még szeptember 16-án, 2-0-ra győzött a Piacenza - ezt a "szemtelenséget" most nemes bosszúval kívánják megtorolni a hazaiak. Fogadkozik Vincenzo Montella is, aki hosszú kihagyás után egy hete az Udinese ellen tért vissza. "Remélem, teljesen felépültem a sérülésemből és végre megszakad a szerencsétlenségeim sorozata. Sajnos a csapatunk nem ugyanolyan, mint tavaly: sok a sérültünk, és kicsit változott a taktikánk is. Remélem, vasárnap visszavághatunk a Piacenzának a tavaly őszi vereségért." A Romában Lassissi és Cassano sérült, míg Zebina begyűjtötte sárga lapjait az Udinese ellen. Az ellenfélnél Ambrosetti és Lamacchi maródi.

A Serie A hét végi fordulójának párosítása
Szombat, 20.30:
Parma - Bologna
Vasárnap, 15.00:
Atalanta - Fiorentina
Lecce - Brescia
Milan - Udinese
Perugia - Verona
Roma - Piacenza
Torino - Lazio
Venezia - Inter
Chievo - Juventus, 20.30

Korábban:

Pincési László