Vágólapra másolva!
A futball a legszebb játék, legalábbis amikor úgy játsszák, ahogy az Athletic Bilbao és a Real Madrid tette azt a spanyol kupa első elődöntőjében. A baszkok 2-1-re megnyerték a párharc első meccsét, de a visszavágó még hátravan. A másik elődöntő első felvonását a Deportivo La Coruna idegenben 1-0-ra nyerte a harmadik ligás Figueres ellen.

A San Mamés-stadion 40 000 nézője előtt Zidane már a 4. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek, s attól kezdve egy órán át álomfutballt mutatott be a Madrid. Ám a számtalan gólhelyzet kimaradt, s a 63. percben a válogatott Joseba Etxeberría a jobbösszekötő helyéről bődületes bombát küldött a jobb sarokba.

Az utolsó fél óra elkeseredett küzdelmet hozott a győztes gólért, a 18 éves Aranzubia továbbra is kivédte Raúlék szemét, mígnem a 85. percben a szintén válogatott Ismael Urzaíz, a mezőny legjobbja beállította a 2-1-es végeredményt. A Madrid december 8. óta nem tudott nyerni idegenben.

A másik ágon - bár a csapat fő szponzora a továbbjutás esetére az egész társaságnak beígért egy karib-tengeri nyaralást - otthon, 9000 néző előtt egygólos hátrányba került a 2/b osztályú Figueres a Primera División tavalyelőtti bajnokával szemben. A gólt a 6. percben Scaloni jobboldali beadásából Diego Tristán szerezte látványos sarkazással.

Athletic Bilbao - Real Madrid 2-1
gól:
Etxeberría (63.), Urzaíz (85.), ill. Zidane (4.)

Figueres - Deportivo 0-1
gól:
Diego Tristán (6.)