Vágólapra másolva!
Újabb fordulóval folytatódik a legrégebbi múltra visszatekintő európai kupasorozat. Az angol FA-kupában a hét végén igazi rangadókat rendeznek, hiszen a tavalyi finálé két résztvevője, az Arsenal és a Liverpool már a negyedik körben szembekerült egymással. De izgalmakat rejt magában a Middlesbrough-Manchester United találkozó is.

A negyedik fordulójához érkezett a rangos angol kupasorozat, az FA-kupa, amelynek vasárnapi rangadóján a tavalyi finálé ismétlődik meg. 2001. május 12-én a Liverpool bizonyult jobbnak 2-1-re, úgy, hogy Ljungberg révén még az Arsenal szerzett vezetést, de Owen a 82., és a 87. percben megfordította a találkozót. Idén január 13-án ugyanebben a felállásban a bajnokin 1-1 lett az eredmény. Az Arsenalban az állandó sérültek, Seaman, Adams és Jeffers mellett ezúttal hiányzik két afrikai olimpiai bajnok, a válogatottban szereplő Lauren (Kamerun) és Kanu (Nigéria) is. Liverpooli részről a beteg Babbel mellett Redknapp combizom-, Barmby és Vignal bokaproblémával küzd.

A másik rangos mérkőzést a Middlesbrough és a bajnok Manchester United vívja. Előbbiből Ince öt sárga lapja miatt, a kapus Schwarzer, illetve Boksic, Stamp, és Wilson sérülés miatt hiányzik majd. A másik oldalon Johnsen, illetve May ugyancsak sérülés miatt csak a lelátón kap helyet, míg Fortune a dél-afrikai válogatottal az Afrika-kupán szerepel.

És ha már az angol kupasorozat historikus jellegéről beszélünk (éppen a kiscsapatok remeklése miatt), akkor érdemes szót ejteni a Peterborough United - Newcastle mérkőzésről is. A harmadosztály 15. helyén álló csapat ugyan csupán hétfőn biztosította helyét a negyedik fordulóban, a megismételt találkozón legyőzve a Darlingtont 2-0-ra, mégis nagy reményekkel várják a Newcastle elleni összecsapást. A Peterborough trénere, Barry Fry ugyanis még nem tett le a bravúr lehetőségéről: "Ha a Newcastle kicsit is lebecsül bennünket, akkor van esélyünk. Tavaly a Chelsea-vel mérkőztünk meg, akkor sem ijedtünk be."

FA-kupa, 4. forduló
Szombat:
Middlesbrough - Manchester United
Gillingham - Bristol Rovers
Millwall - Blackburn Rovers
Preston - Sheffield United
Rotherham United - Crewe Alexandra
Tottenham Hotspur - Bolton Wanderers
West Bromwich Albion - Leicester City
York City - Fulham
Charlton Athletic - Walsall
Chelsea - West Ham United
Everton - Leyton Orient

Vasárnap:
Arsenal - Liverpool
Cheltenham Town - Burnley
Tranmere Rovers - Cardiff City
Peterborough United - Newcastle United
Ipswich Town - Manchester City

Korábban:

Pincési László