Vágólapra másolva!
Osvaldo Ardiles, Roy Hodgson és Bruce Rioch a három jelölt Derby County megüresedett kispadjára, állítják a brit lapok. Az angol labdarúgó-bajnokság utolsó előtti helyén álló csapatnál még a héten döntenek a kérdésben.

Az argentin világbajnok, mellesleg egykori Spurs-menedzser a Daily Expressben úgy fogalmazott: minden vágya, hogy ismét Angliában dolgozhasson. "Szeretnék a Derbynél dolgozni, és ezért mindent meg is teszek. Angliában eddig jó eredményeket értem el, pedig a West Bromwichnál vagy a Swindonnál még pénz sem igen volt" - nyilatkozta Ardiles.

Ardiles korábban a Tottenham játékosa volt, majd 1993-94-ben 16 hónapig irányította a White Hart Lane-i gárdát. Az 1978-ban játékosként világbajnoki címet szerző tréner korábban dolgozott a Newcastle, a West Bromwich Albion, a Swindon, a horvát Dinamo Zagreb és néhány szaúd-arábiai és japán klubnál is. Jelenleg munkanélküli, amióta elküldték legutóbbi csapatától a szaúdi Al Ittihadtól.

A másik jelöltet, Roy Hodgsont sem olyan régen menesztették, igaz, őt az olasz Udinese kispadjáról. Ezt követően a tréner sokáig az osztrák szövetséggel állt tárgyalásban, ám a "sógorok" végül Hans Kranklt választották szövetségi kapitánynak.

"Tudom, hogy felajánlották a Derby székét Ravanellinek, de ő nem vállalta a játékos-edzőséget. Ha a Derby komolyan gondol rám, akkor meg kell beszélnünk a dolgot. Ez egy nehéz poszt, de van még esély arra, hogy a csapat elég pontot szerezzen a biztos bennmaradáshoz" - mondta Hodgson.

A BBC információi szerint a harmadik jelölt az egykori Derby-játékos és Arsenal-főnök, Bruce Rioch, aki szintén hajlik arra, hogy egy esetleges felkérés esetén elvállalja a feladatot.

Ajánlat:

A Premier League állása

Korábban: