Vágólapra másolva!
Jövő hét csütörtökön, január 31-én rendezik meg az FTC küldöttgyűlését, s már most felmerült a honi sajtóban, no meg elsősorban a zöld-fehérek belső ellenzékében, hogy Furulyás János elnököt az olimpiai bajnok vízilabdázó, Gyarmati Dezső, vagy a szintén olimpiai aranyérmes futballista, Novák Dezső váltaná esetleg a Ferencváros élén.

Gyarmati vállalná a felkérést, ám Novák még nem döntött ez ügyben, hiszen meghívót sem kapott a küldöttgyűlésre. Információnk szerint azonban a szakosztályok zöme Furulyás Jánost támogatja, mivel az Üllői úton a többség véleménye az, hogy a Fotexszel kötött szerződés nélkül a klub csődbe ment volna.

Furulyás Jánost nyíltan foglalta össze a feléje irányuló bizalmatlanságról való véleményét: "Nem csillapodtak ugyan teljesen a kedélyek, ám észre kellene már vennie mindenkinek, hogy a Fotexszel kötött megállapodás után lett fizetésük a Ferencváros sportolóinak és vezetőinek. Több hónapig ugyanis a klubnál sokan hiába vártak a pénzükre, ráadásul a Várszegi Gáborral kötött szerződés szerint a 2,4 milliárd forintot a Ferencvárosnak négy részletben meg kell kapnia. Ha nem Várszegi úrtól, akkor mástól. Így aztán nem is kell senkinek felesküdnie Várszegi Gáborra, csak tisztában kell lennie a helyzettel. Ami pedig a jövő heti küldöttgyűlést illeti, mondhatnám nyugodt szívvel, hogy a mór megtette a kötelességét, a mór mehet, mivel én még soha, egyetlen fillért sem vettem fel a Fraditól. Pedig amikor megválasztottak, fizetést is felajánlottak, de nem fogadtam el. Az én lelkiismeretem tehát tiszta, ezért is várom higgadtan a küldöttgyűlést."

Információnk szerint a Fradinál zajló belháború nem hagyja hidegen Várszegi Gábort sem, s több mint valószínű, előbb vagy utóbb kiszáll a ferencvárosi üzletből. Amennyiben részletekben kívánja értékesíteni tulajdoni hányadát, úgy az FTC-nek is van beleszólása az ügybe, ha viszont egészben, akkor nincs. Ahogy a ferencvárosi labdarúgó kft.-nek sincs beleszólása a klub ügyeibe, a klub viszont megvétózhatja a futballszakosztály döntéseit, más kérdés, hogy egy jó játékos szerződtetése esetén például biztosan nem élne ezzel a jogával egyesület vezetése.

Korábban:

Bánki József