Vágólapra másolva!
Második, azaz feljutást érő helyen áll a Bundesliga II-ben a Mainz együttese, ahol Bódog Tamás, az egyszeres magyar válogatott védő is játszik.

"Sajnos, ősszel az utolsó mérkőzésünket elveszítettük, de még így is feljutó helyen vagyunk. Három csapat kerül fel, 9 pontnyi előnyünk van a negyedik helyezettel szemben" -mondta Bódog. "Ősztől az élvonalban szeretnék folytatni, ahol a Mainz még sohasem szerepelt. Tavaly az utolsó fordulóban dőlt el, hogy bentmaradunk, végül 38 pontot gyűjtöttünk. Most már az idény felénél 39-nél tartunk. Mindenki meglepetéscsapatként emleget bennünket, már csak azért is, mert a keretünk 2000 tavaszához képest csak két helyen változott, de az újak nem is tudtak gyökeret verni az együttesben. Viszont új az edzőnk, Jürgen Klopp, aki tavaly még játszott a Mainzban."

Bódog tavaly szeptemberben szerződött a mainzi klubhoz, a bajnokság a hatodik fordulónál tartott. Az eddigi 18 bajnokiból 16-on volt ott a pályán, egyet meccset kiállítás, egyet pedig sárga lapjai miatt hagyott ki. A 16 mérkőzésen három gólt szerzett (kettőt fejjel, egyet lábbal), elmondása szerint ősszel annyi helyzete volt, mint addig talán még soha. A szerződése idén nyáron jár le.