Vágólapra másolva!
Berti Vogts már komoly érdekelődést mutat a skót szövetségi kapitányi tisztség iránt. A skót futballszövetség megerősítette, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a német szakemberrel, aki 1996-ban Eb-t nyert a Nationalelffel. Vogts váltására azért is sok esély van, mert a Kuvaiti Labdarúgó-szövetség (KFA) azonnali hatállyal felbontotta a kapitány szerződését.

A válást a német szakember kezdeményezte, aki várhatóan a skót nemzeti együttes irányítását veszi át. Ahmad al-Fahad al-Sabbah, a KFA elnöke azt mondta, hogy megérti Vogtsot, de sajnálja, hogy így döntött: "A szerződése június 30-ig volt érvényes, de ha menni akar, akkor el kell engednünk. Remek edzőt vesztettünk el, új csapatánál is sok sikert kívánunk neki."

Vogts 1996-ban az Európa-bajnok német válogatott szövetségi kapitánya volt. A BBC brit televízió már kész tényként közölte, hogy a kapitány megegyezett a skót szövetséggel, de az érintettek még nem erősítették meg a hírt: "Nagyon örülnénk neki, ha Berti Vogts lenne a szövetségi kapitányunk, biztosak vagyunk benne, hogy vele fantasztikus sikereket érhetne el a válogatott" - mondta hétfőn a skót futballtestület szóvivője. "Közel vagyunk a megállapodáshoz, de még semmit nem írtunk alá."

David Taylor a skót szövetség nevében kijelentette: Vogtsot világklasszis trénernek tartja, a nemzetközi futball nagy szaktekintélyének, aki jelezte, hogy szívesen lenne skót szövetségi kapitány: "Azt hiszem, Berti eljön hozzánk" - nyilatkozta Taylor. A skótok szeretnék, ha a pénteki Eb-sorsolásig kineveznék az új kapitányt. Vogts a 2006-os németországi világbajnokságig szeretne maradni. Már az is köztudott, hogy a Celtic fiataljainak edzője, Tommy Burns lenne a német segítője.

Korábban:

Vogtsot elengedné Skóciába a kuvaiti szövetség

Thury Gábor