Vágólapra másolva!
A Mol is jelentős támogatója az UTE futballcsapatának - tudta meg a Népszabadság. Alig egy hónapja került nyilvánosságra, hogy az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank is adott pénzt a klubnak.

A Magyar Fejlesztési Bankon kívül a Mol is jelentős támogatója az UTE futballcsapatának - írja a Népszabadság. Tavaly év végén derült ki, hogy az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank az Újpesti Torna Egylet futball kft.-jében látott fantáziát - meg nem erősített hírek szerint 80-100 millió forint erejéig.

A kormány ez után hozzájárult ahhoz, hogy az MFB ne csak szponzorként, hanem befektetőként is szerepet vállaljon a fociban, és üzletrészt vásárolhasson a rendezett, átlátható gazdálkodású és üzleti szempontból reményt keltő sportcégekben. A hivatalos magyarázat szerint "a kormány ahol üzletet lát, ott részesedéshez juthat, de nem konszolidálja a magyar labdarúgást, nem támogatja a magyar klubokat".

A Népszabadság úgy értesült, hogy a Magyar Olaj- és Gázipari Rt. már tavaly is szponzorálta az UTE-t mintegy 60 millió forinttal, s bár az idei reklám-, illetve szponzorációs büdzsét még nem állították össze, hasonló vagy annál nagyobb összegre számíthatnak az újpestiek. A Mol ezért cserébe nem kérte, hogy az egyesület reklámozza a céget, nem tartott igényt arra, hogy a játékosok mezén vagy a pályán feltűnjön a neve.

Korábban: