Vágólapra másolva!
Úgy látszik, a francia kupa szeretné elhódítani angol társától a legkiszámíthatatlanabb sorozat titulust, hiszen a legjobb tizenhat közé jutásért lejátszott meccseken nyolc élvonalbeli együttes is kiesett. Ez négy párosításban nem jelentett meglepetést, hiszen ezekben két első osztályú gárda mérkőzött, ám a másik négy együttes alacsonyabb divízióban szereplő csapat ellenében esett ki.

A legnagyobb szenzációt a negyedik vonalban vitézkedő Libourne-Saint-Seurin okozta, amely már az előző körben is hatalmas meglepetést okozott azzal, hogy kiverte a Lille-t a sorozatból. A kiscsapat most is egy élvonalbeli gárdát fogadott a Metz "személyében", és a metziek az első félidőben meg is szerezték a vezetést. A hazaiak azonban nem adták fel a küzdelmet, és a csapatkapitány Regis Castant a szünet után kiegyenlített. Mivel a rendes játékidőben nem született újabb gól, így következhetett a hosszabbítás, amelynek egészen az utolsó percéig érintetlenek maradtak a hálók, ekkor azonban a Metz védője, Patrick Moreau nagy igyekezetében saját kapujába juttatta a labdát.

A harmadik vonalban mindössze a tizenötödik helyen áll a Lusitanos, amelyet nevének megfelelően portugál bevándorlók alapítottak 1966-ban, és éves költségvetése mindössze 100 ezer euro (23 millió forint). A Girondins Bordeaux ennek többszörösével gazdálkodik, ám ez a pályán most nem látszott meg, miután az élvonalbeli együttes kikapott a Marne folyó völgyében. A hazaiak az első félidő közepén szerezték meg a vezetést, és ezt végig meg tudták őrizni, sőt a hosszabbítás perceiben tovább növelték.

A másodosztályú együttesek is megszerezték a maguk skalpját: a Louhans-Cuiseaux a Guingampot verte ki, míg a Chateautoux idegenben verte ki az élcsapatnak számító Olympique Lyont. A vendégeknél egyébként Kovács Zoltán nem lépett pályára.

A legnagyobb rangadónak kétségtelenül a Lens és a Marseille összecsapása ígérkezett, s a listavezető végül búcsúzott a kupától. A Marseille győztes találatát egy új szerzemény spanyol Rivera szerezte, aki leigazolása óta már másodszor volt eredményes. Az élvonalbeli együttesek párharcaiban a Monaco a Montpellier-t, a Bastia pedig a Sochaux-t verte ki.

Eredmények:
RC Lens - Olympique Marseille 0-1
gól:
Rivera (62.)

Libourne-Saint-Seurin - FC Metz 2-1 h. u.
gól: Castant (54.), Moreau (öngól 119.), ill. Jager (41.)

Lusitanos - Girondins Bordeaux 2-0
gól: Kamata (19.), Pimenta (90.).

SC Bastia - Sochaux 2-1 h. u.
gól: Vairelles (60.), Beneforti (112.), ill. Frau (11-esből 20.).

Olympique Lyon - Chateauroux 0-2
gól: Compan (4.), Eggimann (11-esből 26.).

Stade Rennes - FC Lorient 1-2
gól: Piquionne (11.), ill. Bedrossian (19.), Darcheville (83.).

Paris - SG-Yzeire 1-0
gól:
Aloisio (61.).

Louhans-Cuiseaux - EA Guingamp 2-0
gól: Rabuel (15., 60.).

AS Monaco - SC Montpellier 2-1
gól: Eloi (28.), Prso (85.), ill. Cissé (79.).

Saint Priest - Nancy 0-2

Change - Stade Reims 0-3

US Montagnarde - La Roche-sur-Yon 4-2

Laval-Nimes 0-0, tizenegyesekkel 5-3

Issy-les-Moulineaux - Amiens 0-1

A CS Sedan-Ajaccio mérkőzés elmaradt.

Ajánlat:

A nap játékosa: Alberto Pizarro Rivera (Olympique Marseille)