Vágólapra másolva!
A francia kupában a legjobb 16 közé jutásért játszottak a csapatok, és a legnagyobb érdeklődéssel kísért összecsapás a listavezető Lens és a Marseille mérkőzése volt. A találkozót a marseille-iek nyerték meg a spanyol Rivera találatával, akinek ez már a második gólja volt az OM színeiben, noha még csak másfél hete van a klubnál.

Alberto Pizarro Rivera 1978. február 19-én látta meg a napvilágot Puertollanéban, pályafutását azonban a Real Madridnál kezdte el. Tehetségére igen korán felfigyeltek, ennek köszönhetően már az 1994-95-ös idényben bemutatkozhatott a Primera Divisiónban. Az idény utolsó előtti mérkőzésén, a Celta Vigo ellen idegenben lépett pályára, és pár perc is elég volt neki ahhoz, hogy gólt szerezzen.

A következő szezont ennek ellenére B csapatban kezdte a harmadik vonalban, ahol mindössze öt mérkőzésen szerepelt. A rá következő idényben már többet játszott, és tíz alkalommal volt eredményes a fővárosiak második csapatában. Az 1998-99-es pontvadászatot is a tartalékok között játszotta végig, ismét tíz gólt szerezve, de egy alkalommal ismét becserélték őt a Primerában. Mivel ennél azért több játéklehetőségre vágyott, így 1999 nyarán kölcsönadták őt a Numanciának, ahol huszonhét találkozón vetették be, de csak egy gólt ért el.

Ezt követően visszatért a királyi gárdához, de a szupersztárok mellett csak elvétve kapott szerepet, a legutóbbi szezonban például mindössze kétszer cserélték be. Mivel nem akart örökre a Real tartalékjai között maradni, így örömmel vette a Marseille megkeresését, és úgy látszik, hogy Franciaországba igazolásával ő és a klub is jól járt.

Ajánlat:

Meglepetések a francia kupában