Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre az NB I B-ben szereplő Kaposvár jutott a teremlabdarúgó-bajnokság február 2-ai dunaújvárosi döntőjébe, miután a zalaegerszegi selejtezőben vasárnap valamennyi riválisát megelőzte.

A szombatihoz képest kevesebb néző, mintegy háromezer szurkoló töltötte meg a zalaegerszegi sportcsarnokot. A lelátón aztán a marcali drukkerek teremtették a legjobb hangulatot, a "Let's go Marseille" kiáltással buzdították kedvenceiket. Ám Sopronból is sokan elkísérték Zalába Somogyiékat. A hangulattal ezúttal sem volt baj, ám azért az előző napi események több feszültséget hoztak, a továbbjutó kaposváriak ettől függetlenül kitörő örömmel fogadták a fináléba kerülést.

Meglepetésre az NB I éllovasa, az MTK utolsóként zárt, a torna gólkirálya Rajczi Péter (Kaposvár) lett három találattal.

Keszei Ferenc (Kaposvár): "Csapatunk egyetlen mérkőzésén sem szerencsével érte el ezt a szép eredményt, mindegyiken megdolgoztunk a döntőbe kerülésért. Azok a játékosok, akik ezt a sikert elérték, harcosan és taktikusan futballoznak. Önbizalommal telve megyünk Dunaújvárosba."

Simon Tibor (Sopron): "Arra feltétlenül jó volt ez a teremtorna, hogy végre közelebbről is megismerhettem a játékosokat. Sajnos akadnak olyanok, akik akaratgyengék, s legszívesebben vegetálnának. A jövő hetet mindenképpen megvárom, s ha kell, változtatok, nem leszek tekintettel senkire sem."

Menczeles Iván (Marcali): "Célunkat elértük, jól teljesítettünk, s kifejezetten élvezetes mérkőzéseket játszottunk. Balszerencsénkre úgy tűnik, Kiss Béla játékvezető valamiért nem szeret minket, hiszen akárcsak a múltban, most a döntőben a Kaposvár ellen sem adott egyenlő feltételeket a csapatoknak."

Bognár György (MTK): "A mai tornán a rakkolós, brusztos játék dominált, szerettünk volna színt vinni ebbe, de nem sikerült. A játékosok fizikailag és lelkileg sem voltak topon ezen a teremtornán. Ugyanakkor őszintén gratulálok a két NB I B-s csapat nagyszerű szerepléséhez."

Eredmények:
1. forduló:
Kaposvár - Sopron 3-2 (1-1)
Marcali - MTK Hungária 4-2 (2-1)

2. forduló:
Sopron - Marcali 3-2 (2-2)
Kaposvár - MTK Hungária 3-0 (2-0)

3. forduló:
Kaposvár - Marcali 2-2 (1-1)
Sopron - MTK Hungária 1-1 (0-1)

A torna végeredménye:
1. Kaposvár 7 pont
2. Sopron 4
3. Marcali 4
4. MTK 1

Korábban:

A Haladás nyerte a zalaegerszegi teremtornát

Bánki József