Vágólapra másolva!
Az idei esztendőben eddig mindkét fordulóra jutott rangadó a spanyol bajnokságban, a hét végén azonban "nyugodtabb" játéknapot rendeznek a Primera Divisiónban. Az első öt helyen szereplő együttes mind a tabella hátsó felében található együttesek ellen játszik. Azért a Málaga-Real Madrid összecsapás (amelyet szombaton játszanak) nincs híján a pikantériának: a kiscsapatnál ugyanis öt olyan focista is szerepel, akit egykoron elküldtek a királyi gárdától.

A legnagyobb izgalommal minden bizonnyal a Málaga középhátvédje, Fernando Sanz várja a meccset, hiszen ő nem csak hogy éveken keresztül játszott a Real első csapatában, de édesapja, Lorenzo Sanz a királyi gárda előző elnöke volt.

Sokak szerint az ifjabbik Sanz csak emiatt kerülhetett be sokszor a csapatba, és a drukkerek éppen ezért nem nagyon kedvelték, és a védő 1999 nyarán jobbnak látta, ha Málagába távozik. Ott aztán bebizonyította, hogy nem rossz játékos, és ősszel éppen a Bernabéu-stadionban szerezte meg első gólját az élvonalban, amivel a Málaga pontot szerzett Madridban.

A hazaiak tervezett kezdő csapatában rajta kívül még a kapus Pablo Contrerasnak van madridi múltja, és mindketten bíznak abban, hogy megszakíthatják a Real veretlenségi sorozatát, amely már hét meccset számlál, vagy legalább döntetlent érnek el. Ebben a szezonban eddig sem a Barca, sem pedig a Depor nem tudott nyerni Málagában, de a királyi gárda azt tervezi, hogy begyűjti a három pontot a La Rosaleda-stadionban.

Úgy tűnik, hogy Vicente del Bosque mester hét forduló után változtat kezdő tizenegyén, mivel a védelem tengelyében a csapatkapitány Fernando Hierro mellett valószínűleg nem a fiatal Pavón, hanem Karanka áll majd. A középpálya és a csatársor összeállítása azonban változatlan marad.

Vasárnap sor került egy Madrid-Barcelona párviadalra, a Barca ugyanis a sereghajtó Rayo Vallecano otthonába látogat. A kisebbik fővárosi együttes ebben a szezonban nem nagyon remekel, szerdán viszont kupamérkőzésen legyőzte a Real gárdáját, ami ugyan a továbbjutásra nem volt elég, arra azonban mindenképpen, hogy megnövelje a játékosok önbizalmát a katalánok elleni meccs előtt. Rivaldóék abban reménykednek, hogy a Málaga szombaton elkapja a Realt, és akkor a Barca egy esetleges győzelemmel még közelebb kerülhet legnagyobb riválisához.