Vágólapra másolva!
A Haladás nyerte a nemzeti teremlabdarúgó-bajnokság zalaegerszegi selejtezőjét és bejutott a február 2-i dunaújvárosi döntőbe.

Remek hangulat, 5000 néző, inkább harcias, mint átgondolt futball jellemezte a nemzeti teremlabdarúgó-bajnokság első zalaegerszegi játéknapját.

A dunaújvárosi döntőbe végül a Haladás jutott, mivel az utolsó mérkőzésen 2-2-re végzett az ősi rivális ZTE-vel, s az egy pont is elegendő volt a szombathelyiek számára az üdvösséghez. A harmadik helyen az NB I B nyugati csoportjának listavezetője a Celldömölk végzett, míg az ugyancsak másodosztályú Pécs lett a negyedik.

A felfokozott indulatokra jellemző, hogy a már említett dunántúli rangadón a ZTE játékosát Szamosit kólával nyakon öntötték, mi több le is köpték.

Eredmények:
1. forduló:
Haladás - Celldömölk 4-1 (2-0)
Pécs - Zalaegerszeg 2-2 (1-1)
2. forduló:
Haladás - Pécs 4-2 (1-1)
Zalaegerszeg - Celldömölk 5-4 (3-0)
3. kör:
Celldömölk - Pécs 4-1 (4-1)
Haladás - Zalaegerszeg 2-2 (1-0)

A végeredmény:
1. Haladás 7 pont
2. Zalaegerszeg 5
3. Celldömölk 3
4. Pécs 1

A torna gólkirálya: Kenesei Krisztián (Zalaegerszeg), 5 találattal

Szentes Lázár, a Haladás vezetőedzője: "Nagyon feszült hangulatú torna volt, s a klasszikus játékból többet vártam csapatomtól is. Persze azért örülünk a sikernek, bár a dunaújvárosi döntőben több technikás megoldást szeretnék látni - eredménnyel párosulva."

Bozsik Péter, a ZTE trénere: "Túlfűtött hangulatban inkább a harciasság, mint a játék dominált. Hajszálnyival motiváltabbnak tűnt a Haladás, játékosainkat nyomasztotta a túlzott elvárás a publikum részéről, ám így is komoly esélyünk volt, míg Molnár Balázs feleslegesen ki nem állíttatta magát. Ettől függetlenül jelenleg nagypályán jobbak vagyunk, nem vagyunk kispályás specialisták.

Pintér Attila, a Celldömölk mestere: "Megilletődötten kezdtünk, hiszen a nagyszámú közönség és a műfű is szokatlan volt játékosaimnak, a második meccs után azonban belejöttünk. Jó hangulatú torna volt, melyen a publikum is remekül szórakozhatott"

Tóth Bálint, a Pécs edzője: "Nagyszerűen rendezés, csodás közönség, élvezetes mérkőzések jellemezték a tornát. Játékosnak vezetőnek egyaránt sok hasznos tanulsággal szolgált, amit a magunk részéről remélem a bajnokságban is tudunk majd kamatoztatni. Kifejezetten jól kezdtünk, de sajnos a végére fejben alaposan elfáradtunk."

Kenesei Krisztián, gólkirály: Nagyon jó hangulatú meccsek voltak, talán jobbak is mint a múlt héten Nyíregyházán. Balszerencsénk volt, és én is kihagytam egy nagy ziccert a Haladás ellen, amit azért is sajnálok, mert ez a közönség megérdemelte volna a továbbjutást.

Vasárnap 12 órakor, szintén Zalaegerszegen, az MTK-Hungária, a Sopron, a Kaposvár és a Marcali küzd egymással a továbbjutást jelentő első helyért.

Korábban:

Bánki József