Vágólapra másolva!
Nem kis bravúr volt a francia bajnokság utolsó helyén álló Lorient együttesétől, hogy idegenben döntetlent harcolt ki az élmezőnyben található AJ Auxerre gárdája ellen. A sereghajtó a pontszerzést elsősorban csatárának, Darcheville-nek köszönheti, aki kétszer volt eredményes, és ezzel már 13 gólnál tart ebben az idényben.

Darcheville Sinnamaryben látta meg a napvilágot 1975. július 25-én, és pályafutását a Stade Rennes együttesében kezdte. Húszévesen került fel az első csapat keretéhez, és az 1995-96-os idényben tíz találkozón futballozhatott. A fiatal támadóra nem is lehetett panasz, hiszen megszerezte első élvonalbeli találatát az Auxerre ellen.

A következő idényben ennek ellenére eggyel kevesebb alkalommal kapott lehetőséget, ám ugyanúgy egy gólt szerzett. Az 1997-98-as bajnokságban végre eljött az ő ideje, hiszen összesen 24 alkalommal vetették be, de találatainak száma nem emelkedett ugrásszerűen, hiszen háromszor volt eredményes. Ennek ellenére felfigyelt rá a Nottingham Forest, amely éppen akkor jutott fel a legjobbak közé, és szerződtette a csatárt.

Az angol bajnokságban azonban nem nagyon ment a játék Jean-Claude-nak, összesen 16 alkalommal lépett pályára, és kétszer volt eredményes. Vissza is tért Franciaországba, mégpedig a másodosztályú FC Lorient-hoz, ahol megtalálta góllövő cipőjét, hiszen első idényében rögtön 14 gólig jutott. A legutóbbi bajnokságban is kiválóan futballozott, 11 góllal járult hozzá ahhoz, hogy a gárda feljusson a legjobbak közé.

A Division 1-ben a második fordulóban kezdte meg a gólgyártást a Lille ellen, majd a Sochaux ellen kettőt vállalt. Nem sokkal később a Guingamp ellen mesterhármast ért el, most pedig az Auxerre-nek köszönt be kétszer is.

Korábban: