Vágólapra másolva!
Alex Ferguson nem mondott le róla, hogy megerősítse csapata védelmét. Az MU skót trénerének legújabb kiszemeltje Michael Reiziger, a Barcelona jobbhátvédje. Az angol bajnokcsapat támadósorával viszont nincs gond, ám erről már Van Nistelrooy beszélt, aki bevallotta: góljai nagy részét a szenzációsan "osztogató" Paul Scholesnak köszönheti.

Fotó: Reuters
Érthető a manchesteriek öröme: újra a tabella élén állnak
Algemeen Dagblad

A csapat támadógépezete viszont remekül működik, köszönhetően elsősorban a fantasztikusan futballozó Van Nistelrooy-nak. A holland csatár azonban nem lőhetne ilyen sok gólt, ha nem kapna "minőségi támogatást" a középpályáról, elsősorban Paul Scholestól: "Paul parádés formában futballozik. Nem mindig kap akkora figyelmet a játéka, mint amennyit érdemelne. Mindenhol ott van a pályán, a védőket megőrjíti, az ellenfél játékosai azon gondolkoznak, hogyan állíthatnák meg őt" - mondta Van Nistelrooy Scholesról, aki novemberben megsértődött Fergusonra, mert a skót tréner a második csapathoz száműzte, amiért a vörös hajú támadó középpályás nem volt hajlandó játszani az egyik Worthington-kupa meccsen, makacsságáért ráadásul 80 ezer fontos (31 millió forint) büntetést is kapott.

Van Nistelrooy Scholes méltatásán kívül manchesteri beilleszkedéséről is beszélt: "Néha megcsípem magamat, s felteszem a kérdést: valóság-e ez, ami a klubnál történik velem? Nem is álmodtam róla, hogy Manchesterben ilyen jól fognak menni a dolgok, mert általában minden futballistánál több hónapot vesz igénybe a beilleszkedés." A csatár úgy érzi, az, hogy az MU átvette a vezetést a Premier League-ben, nem csak neki köszönhető: "A siker az egész csapat és a vezetés érdeme, nem csak az enyém. Soha nem szabad elfelejtenünk, hogy még rengeteg meccs van hátra a bajnokságból, még többször hibázhatunk. Tiszteljük ellenfeleinket, s tudjuk, amilyen nehéz volt a szezonban a kezdeti nehézségekből feltámadni, ugyanolyan nehéz lesz megtartani mostani pozíciónkat" - tette hozzá Van Nistelrooy.

Fabien Barthez, a csapat kapusa egyetért a holland csatárral: "Nehezen éltük meg, amikor a Manchester a tizedik helyen állt a bajnokságban, akkor tájt az emberek is kérdezgetni kezdték: mi lehet a probléma? Mi nem ijedtünk meg, úgy próbáltunk a munkánkat folytatni, mint máskor. Az, hogy most az élen állunk, kitűnő válasz a kritikákra" - tette hozzá a francia világ- és Európa-bajnok kapus.

Korábban: