Vágólapra másolva!
A tavalyelőtti bajnok Dunaferr anyagi gondjainak ismeretében hatalmas bravúrnak tekinthető, hogy harmadik helyről folytathatja az együttes a labdarúgó NB I-ben. A komoly tartozások miatt a klub eladta két meghatározó futballistáját, Rabóczki Balázst és Marek Penksát, a góllövőlistát vezető Tököli Attilát pedig bármelyik pillanatban elvihetik, ám nem kétséges, már így is alaposan meggyengült Egervári Sándor csapata.  

Fotó: SZTÁR Sport
Egervári gondjai: Salamon sérült, Tökölit pedig "fél Európa" szerződtetni akarja
A jelek szerint mintha kiszaladt volna a csapat ön alól.

- S akkor még nem is beszéltünk a csapat legjobb futballistájáról, Tököli Attiláról, akit...
- Tudom, ne is folytassa. Bármelyik pillanatban számíthatunk arra, hogy Tökölit valamelyik nyugat-európai élcsapat szerződteti, s akkor tényleg minden sorból elveszítettünk egy-egy kulcsembert.

- Ezek után miben reménykedhetnek, netán a Tököliért kapható több mint százmillió forintban?
- Valószínűleg ez utóbbi is kiegyenesíthetné a sorainkat, ám mivel az eredményekben elsősorban a játékosoké a fő érdem és ők képezik a legfőbb értéket is, jómagam továbbra is bízom ebben a csapatban, a fiúk moráljában.

- Ez mire lehet elég lehet tavasszal, mondjuk a nemzetközi kupaszereplést illetően, a jól erősítő riválisokkal szemben?
- Őszintén szólva, a bajnokságban az első két helyre nem biztos, hogy odaérhetünk, ám erről sem mondunk le, amíg van rá esély. Jelenleg azonban reálisabb lehet számunkra a Magyar Kupa megszerzése, igaz, a Videoton ellen nehéz párharcra kell felkészülnünk. Említett nehézségeink dacára semmiképpen sem szeretnék sopánkodni, hiszen nálunk jelenleg is erős a mag, ugyanakkor tizenhárom játékossal nehéz lesz elérni a céljainkat, főként, ha sérülések és eltiltások is sújtják majd a csapatot.

- Mit hallanak a berkeken belül, kilábalhat a klub az anyagi krízisből?
- Erre nem sok remény van, mivel a jubileumi, ötvenedik küldöttgyűlésen is a nadrágszíj meghúzásáról beszéltek leginkább az illetékesek, miközben a riválisaink "ezerrel" erősítettek. Nincs mese, ahogy a háborúhoz, a jó futballhoz is három dolog kell: pénz, pénz és pénz. A játékos ugyanis odamegy, ahol a legjobban biztosítják az egzisztenciáját. Nem véletlen, hogy az Újpest százmillióért vett két cseh válogatottat, míg a Fradi, az MTK és a ZTE is remekül igazolt.

- Igaz, hogy amikor Penksa a Ferencvároshoz szerződött, majd felmerült további labdarúgók távozása is, a lemondását fontolgatta?
- Dehogy igaz! Engem még sohasem küldtek el egyetlen klubtól sem, ahogy én sem dobtam be soha a törölközőt idő előtt. Ráadásul a Dunaferrnél amolyan vérszerződést kötöttünk a fiúkkal, hogy a végsőkig kitartunk és így volt ez akkor is, amikor a nyolcadik helyen tanyáztunk. Én tartom magam a fogadalmunkhoz és ezt elvárom a többiektől is. Nagy célként tűztük ki ugyanis magunk elé, hogy ebben az idényben mindenképpen együtt tartjuk a keretet, utána a főszponzoron múlik minden.

- Talán korai a kérdés, ám a kilátások nem túl rózsásak: melyik csapat kispadján dirigál majd nyáron?
- Ott, ahol tervezhető és kimutatható cél van. Nem kizárt, hogy ez a Dunaferr kispadja lesz, de nyitott vagyok más lehetőségek iránt is.

Korábban: