Vágólapra másolva!
A német csapatok számára véget ért az átigazolási időszak, a germán klubok kedd délig szerződtethettek új futballistákat. Az egyik legnagyobb fogás a hamburgiaké, a HSV 5,65 millió euróért megvette az argentin Bernardo Romeót a San Lorenzo gárdájától. A csatár a héten érkezett meg Németországba, és abban bízik, hogy a Bundesligában nyújtott teljesítménye alapján bekerülhet az argentin világbajnoki keretbe.

Fotó: Reuters
Romeót az egekig emelték a bajnoki siker után
Romeo

A korosztályos vébén Romeo remekül focizott: négy gólt szerzett (köztük egyet a magyarok elleni csoportmeccsen), és nem kis szerepe volt abban, hogy az argentinok aranyérmet nyertek. Ezt követően már az Estudiantesben is több lehetőséget kapott, és az 1997-98-as idényben három alkalommal volt eredményes. Ezt követően megvette őt a San Lorenzo, amelyben 1999-től kezdve megkezdte a gólgyártást.

Az 1999-2000-es idényben 16-szor vette be az ellenfelek hálóját (kilencszer az aperturában, hétszer a clausurában), majd a következő bajnokságban 26 gólig jutott. Különösen a clausurában játszott ellenállhatatlanul, ekkor 15 góllal járult hozzá ahhoz, hogy csapata bajnoki címet szerezzen. Ennek köszönhetően bekerült a nagyválogatottba is, amelyben két vébéselejtezőn szerepelt. A legutóbbi aperturában csak két gólig jutott, de a Mercosur-kupában remekelt, tíz alkalommal volt eredményes, a San Lorenzo pedig bejutott a döntőbe.

Ekkor azonban már több európai gárda is érdeklődött iránta, és végül a Hamburg lett a nyertes 5,65 millió euróval (közel 1,4 milliárd forint). A Bernie becenévre hallgató csatár fő erénye a gyorsaság, de technikai képzettsége is kiváló, és az összjátékban sem kell szégyenkeznie. De hogy a HSV jó vásárt csinált-e vele, az majd csak a bajnokság kezdete után derül majd ki.

Ajánlat: