Vágólapra másolva!
A téli szünetben az is felmerült, hogy esetleg Nagy László veszi át Kisteleki István helyét az Újpest kispadján, ám végül Glázer Róbert mellett döntöttek a lila-fehér elöljárók. Érdeklődésünkre kifakadt a legutóbb Kecskeméten dolgozó, a "violákat" bajnoki címre vezető tréner.

- Hiába váltam el abszolút korrekt módon Jámbor Jánostól, a Kecskemét elnökétől, néhányan a klub körül példátlanul belegázoltak a becsületembe. Azt terjesztik ugyanis, hogy több játékos visszacsúsztatott a zsebembe pénzt. Ezt kikérem magamnak. Ha szakmailag nem felelek meg, azt tudomásul veszem, de erkölcsileg nem engedem magam lejáratni.

- Megeshet, hogy ez a pletyka is hozzájárult a meghiúsult újpesti visszatéréséhez?
- Nem valószínű, de a berkeken belül gyorsan terjednek a hírek és az álhírek is, ezért is vagyok annyira kiakadva. Egyébként ép ésszel belegondolva maguk az érintett játékosok által terjedne el leggyorsabban a hír, ha egy edző ilyen becstelenségre ragadtatná magát.

- Találkozott már személyesen azokkal, akik ezt terjesztik?
- Szemtől szembe természetesen senki sem meri vállalni a korábbi acsarkodásait, de ami bosszant, hogy a vádaskodók minden felelősségre vonás nélkül beszélhetnek összevissza edzőkről, játékosokról. Így aztán hiába nyilatkozta Mezey György a napokban, hogy erkölcsileg szilárd trénerközösségre van szükség, amikor ilyen támadásoknak vagyunk kitéve és senki sem véd meg bennünket a jellemtelen emberek vádjaitól.

Azért akadt, aki Nagy Lászlót kapásból megvédte, ő nem más, mint Jámbor János, a kecskeméti egyesület elnöke. "Közös munkánk során fikarcnyi jelét sem tapasztaltam, amit Nagy Lászlóval kapcsolatosan egyesek terjesztenek, ami képtelenség is egyben, mivel az NB I/B-ben nincsenek nagy pénzek. A trénerben egy családját szerető, becsületes sportembert ismertem meg, s úgy is váltunk el egymástól, a jövőben dolgozunk még együtt, hiszen remek és, hangsúlyoznám, becsületes edzőnek tartom."

Korábban: