Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság vasárnapi rangadóján a Real Madrid legyőzte a Valencia együttesét, és ezzel kissé elhúzott az őt üldöző bolytól, de a találkozó nem volt mentes a vitatott jelenetektől. Az egyik oldalon egy teljesen szabályos, ám meg nem adott gólt kérnek számon a bírótól, Pérez Péreztől, míg a másikon egy elmaradt tizenegyest reklamálnak. Ami tény: a királyi gárda előnye immár négy pont a második előtt.

A Real ugyanabban az összeállításban kezdte a derbit, mint a legutóbbi hét bajnokiját, vagyis kisebb sérülése ellenére Iván Helguera is vállalni tudta a játékot. Az első percekben azonban a Valencia játszott sokkal jobban, és már a találkozó elején bevette Casillas hálóját. Egy remek kontraakció végén Adrian Ilie parádés csukafejessel talált be, ám a partjelző azonnal emelte a zászlóját, és lesállást jelzett - tévesen, mivel Roberto Carlos közelebb állt a kapuhoz, mint a csatár.

Ezt követően Casillasnak Baraja szabadrúgásánál kellett összeszednie minden tudományát, majd a Real percei következtek: előbb Raúl bukdácsolt a tizenhatoson belül, ám amikor szemmel láthatóan szabálytalankodtak vele, akkor sem esett el, és mivel a labda Iván Helguera elé került, a bíró nem adott tizenegyest, majd pedig Helguera közeli fejesét hárította földöntúli bravúrral Canizares. Az első félidő tehát gól nélkül zárult, de nem lehetett rá panasz, hiszen kiváló mérkőzést láthatott a közönség.

A második játékrész elején is a Valencia állt közelebb a gólhoz, Albelda félpályás emelését Casillas éppen hogy csak ki tudta piszkálni a felső sarokból, de a meccs egyetlen gólját mégis a Real szerezte: Figo jobb oldali beadásánál a vendégek védelme (élen Albeldával) addig tétovázott, amíg Morientes közbeugrott, és estében a hosszú sarokba pöckölte a labdát. A hátra lévő időben hiába rohamozott a Valencia, nem tudott kiegyenlíteni, így a királyi gárda egyre nagyobb fölénnyel áll az élen.

Mögötte azonban hatalmas a tömörülés, hiszen a második Athletic Bilbaót öt, azonos pontszámmal álló együttes követi. Ezek közül az Alavés némi előnyben van, hiszen egy meccsel kevesebbett játszott. A holtversenyben állók között szerepel a Barcelona is, amely a hét végén Rivaldo remeklésének köszönhetően fektette két vállra a Sevillát. A Nou Camp szurkolóinak legnagyobb elképedésére az andalúziaiak szereztek vezetést, de előnyük nem sokáig tartott, mert Kluivert remek sarkalása után Rivaldo kiegyenlítette az állást.

A brazil nem sokkal később a vezetést is megszerezhette volna, de tizenegyesét a Sevilla kapusa megfogta. A világsztárnak azonban ez sem vette kedvét: a második félidőben két szabadrúgása is gólt eredményezett. Az elsőnél a portás még hárítani tudott, de a kipattanót Gabri közelről a hálóba pofozta, majd Rivaldo mesterien csavart a hálóba, a nemrég még őt kifütyülő közönség pedig hálásan skandálta a nevét.