Vágólapra másolva!
Az Ohio állambeli Colombus város bírósága felmentette Anders Limpart, az Arsenal és a svéd labdarúgó-válogatott egykori játékosát, akit négyrendbeli szexuális zaklatással vádoltak.

A magyar származású svéd labdarúgó, aki tagja volt az 1994-es világbajnokságon bronzérmes válogatottnak, két-két vádpontban állt törvény elé, egyrészt szexuális erőszak, másrészt zaklatás vétségében. Utóbbi ügyben egy hölgy 2000. július 28-án tette meg a feljelentést, arra hivatkozva, hogy Limpar egyszerűen bemászott hozzá az ablakon és simogatta.

"Ez volt életem legnehezebb mérkőzése" - mondta Limpar, aki játékosként megfordult az angol Arsenal és Everton, az olasz Cremonese és az egyesült államokbeli Colorado Rapidsban is. Bár az államügyész beismerő vallomás esetén enyhítést helyezett kilátásba, Limpar mindvégig kitartott ártatlansága mellett.

Ügyvédje, Gerald Sunbury elmondta, ha védencét bűnösnek találták volna, akár három évig terjedő szabadságvesztés is lehetett volna az ítélet. A törvényszéki vizsgálat megállapított ugyan, hogy Limpar ott volt a kérdéses ágyban, ám erőszaknak semmi nyomát nem fedezték fel...

A svéd labdarúgó az ítélet kihirdetése után kijelentette, visszatér Svédországba, és folytatja a labdarúgást.

Korábban:

Rodman iszik és fogdos

Pincési László