Vágólapra másolva!
Múlt csütörtökön egyeztetett a Dunaferr és a Ferencváros vezérkara Marek Penksa átigazolása okán, de más is szóba került a futballelöljárók megbeszélésén.

Közös és hivatalos nyilatkozat a napokban várható a két klub részéről, ám információnk szerint több lehetőség is felmerült, így például az is, hogy - amolyan "háromszög megoldásként" - Balaskó Iván, az MTK középpályása a Dunaferrhez szerződik, ami az újvárosiak részéről anyagilag és a játékos keretet illetően is némiképpen kompenzálná Penksa elvesztését. Ha ebben valaki Várszegi Gábor, az MTK és a Ferencváros közti kapcsolatot is megjelenni véli - szíve rajta.

Ami biztos: a Dunaferr kétmillió forint körüli összeggel tartozik Penksának, s az is kijelenthető, hogy a szlovák válogatott a Ferencvárosban folytatja. A zöld-fehérek nem kívánnak a szerződésben rögzített 100 ezer márkánál (12,5 millió forint) többet fizetni a Dunaferrnek.

Pedig az újvárosiak szerettek volna magasabb összeget kérni a labdarúgóért, hiszen a szorító anyagi gondok miatt jelentősen meggyengült az együttes. Salamon ugyanis az orosz Torpedo Moszkvához, Rabóczki kapus a svéd Norrköppinghez szerződött, Jäkl Antalt Kínába hívják, a legértékesebb Dunaferr futballistáról, Tököli Attiláról pedig még nem is beszéltünk. Mindennek tetejében a nyáron igazolt Zováth a tartozásokat megunva feljelentette a klubot, így nem meglepő, hogy nem a legjobb a hangulat a tavalyi bajnok háza táján, s emiatt pattant ki az úgynevezett Penksa-ügy is.

Korábban:

Bánki József