Vágólapra másolva!
Nem sokáig marad csapat nélkül a Fiorentinától pénteken eltávozott Roberto Mancini, akire olasz lapértesülések szerint a másodosztály középmezőnyében szerénykedő Sampdoria vetett szemet. A firenzeiek új trénere egyébként Ottavio Bianchi lett.

Roberto Mancini hétközi menesztését követően már meg is találta a Fiorentina vezetése az olasz klub új trénerét Ottavio Bianchi személyében. Az 58 éves szakember legnagyobb sikerét még 1987-ben aratta, amikor az SSC Napoli trénereként aranyéremre vezette Diego Maradonáékat. A firenzei együttes eddigi trénere, Roberto Mancini pénteken mondott le, főleg családja javaslatára: "A feleségem és a három gyermekem nagyon félt, ezért gondoltam azt, nem érdemes folytatni." - mondta a Fiorentina volt trénere.

Érdekesség, hogy az egykori kiváló játékost már meg is környékezte a másodosztályú Sampdoria, amely éppen a héten esett át tulajdonosváltáson. Az eddigi tulajdonos Enrico Mantovani egy másik olasz üzletembernek, Riccardo Garronénak adta el a csapatot, amely mögött egy arab üzleti csoport áll. Az új gazda leghőbb vágya, hogy visszacsábítsa a klubhoz az egykori sztárokat. Mancini mellett felvetődött többek között Cerezo neve is, míg Giuseppe Dossena szombat óta a Samp szakmai igazgatója. Mancini egyébként játékosként 1982 és 1997 között szolgálta a klubot.