Vágólapra másolva!
A Ferencváros nyerte a nemzeti teremlabdarúgó bajnokság nyíregyházi második selejtezőtornáját, így bejutott a február 2-ai, dunaújvárosi döntőbe.

Meglepetés, hogy a másodosztályú Szolnok az utolsó percben szerzett találattal győzött a Vasas ellen, s ezzel a második helyen végzett, míg a fővárosi együttes csak a harmadikon.

A gólkirály Gera Zoltán (FTC) lett három góllal.

Eredmények:
1. forduló:
Szolnok - Ferencváros 0-3 (0-0)
Diósgyőr - Vasas 1-3 (0-0)
2. forduló:
Ferencváros - Diósgyőr 3-1 (1-0)
Vasas - Szolnok 1-2 (1-1)
3. forduló:
Szolnok - Diósgyőr 4-1 (3-0)
Ferencváros - Vasas 1-1 (0-0)

Végeredmény:
1. Ferencváros 7 pont
2. Szolnok 6
3. Vasas 4
4. Diósgyőr 0

Garami József, az FTC szakmai igazgatója: - Minél több ilyem csarnok és teremtorna kellene. A kipályás foci egyáltalán nem "üti" a nagypályás játékot. Hozzátenném, hogy nekünk a két másodosztályú ellenfelünket kötelező volt legyőznünk.

Vágó Béla, a Szolnok edzője: - Ha nem a Fradival kezdünk, bármi történhetett volna, de ettől függetlenül örülök a második helynek. Játákosaim a saját bőrükön tapasztalhatták, hogy az elsőosztályú csapatok ellen bátrabban és gyorsabban kell cselekedni. Nagyön köszönöm a közönség szimpátiáját.

Kiss László, a Vasas szakvezetője: - Ebben az időszakban nagy szükség van az ilyen meccsekre. Kicsit balszerencsések voltunk, mert a Szolnokkal szemben az utolsó pillanatban kapott góllal maradtunk alul, a Fradi meg rutinosabb annál, hogy egy ikszet ne tudjon összehozni. Az is igaz, hogy csak 12 játékosom van, de nem vagyunk letörve.

Szlifka Miklós, a Diósgyőr edzője: - Szerintem remek színvonalú meccsek voltak mindkét nap. A felkészülés ezen időszakában kimondottan üdítő az ilyen program. Sajnálom a vereségeket, de az NB I-es együttesek sokkal rutinosabb játékosokból állnak.

Gera Zoltán, a nap gólkirálya: - Az az igazság, hogy régen többet játszottam kispályán, de emiatt rengeteg büntetést kellett fizetnem. Ma márnem is rajongok annyira kispáylás fociért. Nem törekedtem arra, hogy gólkirály legyek, az volt a fontos, hogy a csapat továbbjusson.

Korábban:

Debreceni győzelem az első teremtornán

Thury Gábor