Vágólapra másolva!
Bár a Perugia olasz élvonalbeli labdarúgó-együttese szerződtette a kolumbiai válogatott kapusát, Oscar Cordobát, a csapat trénere, Sergi Cosmi újabb kapusokat vár Olaszországba próbajátékra. Ottani források szerint az egyik szerencsés az MTK hálóőre, Hajdu Attila lehet.

Érdekes hírt közölt a Datasport: a Perugia annak ellenére, hogy egy évre kölcsönkapta az argentin Boca Juniors kolumbiai kapusát, Oscar Cordobát, újabb hálóőröket tesztel. Az umbriai együtteshez érkezik a szerb Djordje Topalovic, a jugoszláv Zemun Beograd, és Hajdu Attila, az MTK játékosa is.

Amióta a Perugia első számú kapusa, Andrea Mazzantini a Fiorentina kedvéért elhagyta a klubot, Sergi Cosmi mester egyfolytában keresi helyettesét. Kiszemeltje először az a román Florin Prunea volt, akit idén az Ajaxtól hazatérő Bodgan Lobont szorított ki a Dinamo Bucuresti kapujából. Az egykori válogatott labdarúgó részt is vett a hét elején egy próbamérkőzésen, de már el is köszönt tőle a klub vezetése. Vele egy időben a vezetés megegyezett a Boca Juniorsszal, hogy Oscar Cordoba a szezon végéig 600 ezer fontért kölcsönbe, Olaszországba szerződhet, ezzel a Perugia egyúttal elővételi jogot is nyer végleges megvásárlására.

Az olasz klub menedzsere, Alessandro Gaucci megerősítette, ezzel nem zárult még le a keresés időszaka: "Vannak még más lehetőségeink is, hamarosan próbajátékra várunk szerb és magyar kapust is. Várhatóan mezőnyjátékos poszton is lesznek változások, már tárgyalunk a Chievo védője, Nicola Legrottaglie, és a jugoszláv Smederevo középpályása, Boris Vaskovic ügyében is."

Az olasz bajnokságban magyar játékosként utoljára Détári Lajos szerepelt (1993-94, Genoa), igazolt játékos pedig néhány hétig Sándor Tamás (Torino) volt.

Korábban: