Vágólapra másolva!
Két komoly rangadóval folytatódik az angol labdarúgó-bajnokság. A hét végén az élen álló Leeds United a Bobby Robson által trenírozott Newcastle-hez látogat, míg az Arsenal (mintegy az FA-kupa előjátékaként) a Liverpoolt fogadja a Highburyben.

A jelenleg 4. helyen álló Newcastle, sorozatban elszenvedett két vereségét követően a listavezető Leeds Unitedet fogadja. Ha tippelnünk kellene az összecsapásra, akkor totónyelven fogalmazva a "kétesély" mellett döntenénk - erre az idei bajnokság kiegyensúlyozatlansága fel is hatalmazna bennünket. A hazai együttesben két hiányzó lehet: az egyik a bokasérüléssel bajlódó Cort, a másik az egykori spanyol válogatott Marcelino. Az 1999 nyarán hatmillió fontért a Mallorcától szerződtette védő ugyanis eddig összesen 19 alkalommal jutott szóhoz, és a Newcastle Evening Chronicle információi szerint a klubvezetés kicsit sokallja a semmiért kiadott 18 ezer fontos heti fizetést.

A Leeds inkább háborús kórházhoz hasonlít, hiszen Dacourt (vállsérülés), Radebe (térd), Robbie Keane (boka), Bridges (Achilles-ín), Bäkke (boka) és Matteo (combizom) mellett három hétre kidőlt a sorból Rio Ferdinand (boka) is. És akkor még nem szóltunk a renitensekről, Woodgate-ről és Duberryről, akik inkább balhéikkal hívták fel eddig magukra a figyelmet, ám David O'Leary kijelentette: számít rájuk. A tavalyi két Newcastle-siker miatt hazai, a tabellán elfoglalt hely miatt vendégsiker is elképzelhető.

Az Arsenal azt a Liverpoolt fogadja, amellyel heteken belül kétszer is megmérkőzhet, hiszen egymással játszanak az FA-kupában is. Ugyan a hazaiakat sújtja jobban a sors, mégis az Ágyúsok győzeleme tűnik valószínűbbnek. Seaman és Dixon sérült, Adams félkész állapotban van, ráadásul Ashley Cole öt sárga lapja, Parlour, valamint Van Bronckhorst piros lapja miatt nem szerepelhet. A vendégeknél Owen játszik, hiányzik majd a beteg Babbel és a sérült Barmby.

A hét végi párosítás
Szombat: Aston Villa - Derby, Blackburn - Charlton, Bolton - Chelsea, Everton - Sunderland, Fulham - Middlesbrough, Ipswich - Tottenham, Newcastle - Leeds, West Ham - Leicester

Vasárnap: Arsenal - Liverpool, Southampton - Manchester United

Korábban:

Pincési László