Vágólapra másolva!
Az angol spotsajtó Juan Sebastian Veron nyilatkozataival van tele. A fél évvel ezelőtt a Lazióból a Manchester Unitedbe igazolt argentin futballista több olasz újság hasábjain is kijelentette: örömmel töltik el azok a hírek, melyek szerint a Lazio tulajdonosai szívesen visszavásárolnák.

"Nagyon büszke voltam, amikor megtudtam, hogy a Cragnotti család vissza szeretne csábítani Rómába" - nyilatkozta Veron a Gazzetta dello Sportnak. "Elégedett vagyok Manchesterben, így nem lenne becsületes dolog, ha a visszatérésemen fáradoznék, ugyanakkor nem akarom magam előtt lezárni a Lazióhoz vezető utat. Az is igaz, hogy Angliában nem tapasztaltam a szurkolói szeretetnek azt a fokát, mint a Laziónál. Mindig figyelemmel kísérem az olasz bajnokság meccseit."

Noha a középpályás nem zárta ki annak lehetőségét, hogy valamikor visszatér Rómába, jól érzi magát a Manchester Unitednél: "A Manchester egy különleges együttes, a remek játékosok mellett elsősorban Sir Alex Ferguson a biztosíték a kiváló szereplésre. Hozzáteszem, Angliában teljesen más a játékstílus, mint Olaszországban. Itt elsősorban a támadás a fontos, míg a Serie A-ban főleg a védekezésre fektetik a hangsúlyt. Az angol futball szórakoztatóbb, de azt hiszem, a két stílus ötvözete az igazi."

Veron visszautasította, hogy szakadék lenne közte és David Beckham között: "Nem igaz, hogy problémánk lenne Daviddel. Jó kapcsolatban vagyok vele. Nem kell meglepődni, amiért a kispadra került, hiszen a United egy nagyszerű csapat, nagyszerű játékosokkal. Beckham a világ egyik legjobb futballistája, aki Olaszországban is megállná a helyét, de azt hiszem, csak nehéz szívvel hagyná ott a Manchestert. David nagyon készül a vb-n esedékes angol-argentin meccsre. Be szeretné bizonyítani, hogy csak kisiklás volt a kiállítása ellenünk a franciországi vb-n, és fűti a visszavágás vágya. Azt hiszem, azóta higgadtabb lett, de továbbra is erős önkontrollra van szüksége."

Korábban:

Beckham túl drága az Internek

Thury Gábor