Vágólapra másolva!
Vayer Gábor, a Győri ETO FC labdarúgója az őszi szezonban nyújtott gyenge teljesítménye ellenére kapós maradt a piacon. Ezt jelzi az is, hogy a napokban a portugál első osztályban szereplő Santa Clara együttese ajánlatot tett a játékos leigazolására. Bár az ősszel többször is szó volt arról, hogy Vayert eladja az ETO, mégis visszakozik a vezetés.

Fotó: SZTÁR Sport
Vayer menne, s vár
a portugálokkal

- Mit gondol, mire várnak az ETO vezetői?
- Ősszel sokkal határozottabbak voltak, még a Varga Zoltánnal történt affér körül meghatároztak egy összeget, amiért eladnának. Ezt most megajánlották a portugálok, mégsem történik semmi.

- Mennyi ez az összeg?
- Nem vagyok felhatalmazva arra, hogy ezt elmondjam. A szerződésben természetesen van egy fix ár, amiért ki kell adni a játékengedélyemet. Ezt az összeget ugyan nem éri el a portugálok által tett ajánlat, igaz, az ETO által részemre kifizetett összegek sem egyeznek a szerződésemben foglaltakkal. Az adott körülmények között egyébként nem hinném, hogy olyan rossz pénzről lenne szó.

- Milyen körülményekre gondol?
- Elsősorban arra, amit már az imént említettem, hogy az ősszel szó volt az eladásomról, most mégis időhúzás folyik. Tény, hogy gyengébb volt ez a félévem, de a hozzáállásomra most sem lehet panasz, mint ahogy az eddig itt töltött négy és fél évem alatt egyszer sem. Mindenesetre a szoros határidő miatt a napokban el kell dőlnie, hogy az Azovi-szigetekre szerződhetek-e.

Vayer Gáborért információink szerint 100 ezer dollárt (közel harmincmillió forintot) ajánlott a Santa Clara, ami magyar szinten aligha tekinthető rossz pénznek, ráadásul a külföldi szerződés szakmailag mindenképpen előrelépést jelentene a játékosnak.