Vágólapra másolva!
A téli átigazolási időszak legkeresettebb magyar futballistája Tököli Attila. Mindenki a dunaújvárosiak válogatott csatárát szeretné megszerezni, s még külföldi csapatok is érdeklődnek iránta szép számmal. Legutóbb Bicskei Bertalan csapata, a kínai Senjang Csinde tett ajánlatot a góllövőlista vezetőjének.

- Igaz, hogy nemet mondott Bicskei Bertalannak?
-
Igen. Bár megtisztelő, hogy gondolt rám, de úgy érzem, még ha anyagilag bizonyára nem is jártam volna rosszul, a kínai bajnokság számomra most nem előrelépés. Inkább várok még, szerencsére van jelentkező.

- Komoly is?
-
Nagyon remélem, hogy igen. Mindenesetre most látom, milyen hosszú út vezet az átigazolásig.

- Nem zavarja, hogy szinte nem múlik el nap anélkül, hogy ne hoznák hírbe különféle csapatokkal?
-
Még mindig jobb, hogy keresnek, mintha nekem kellene állás után néznem. Jelenleg függetleníteni tudom magam a körülöttem zajló eseményektől, készülök a bajnokságra. Ám az is igaz, hogy néha már kicsit idegesít, hogy magyarázkodnom kell. Különben minden képlékeny még, nem vagyok türelmetlen, meglátjuk, mit hoz a jövő.

- Ha önön múlna, melyik országban futballozna legszívesebben?
-
Tudom, hogy a külföldi szerződés nem kívánságműsor, de ha mégis választanom lehetne, akkor a spanyol és a francia bajnokságot választanám, mert az a futball áll legközelebb hozzám, az felel meg leginkább a stílusomnak. Ettől függetlenül lehet, hogy Németországból lesz visszautasíthatatlan ajánlatom, s akkor odaszerződöm.

- Tavaly mintha lett volna.
-
Volt, csak nem visszautasíthatatlan.

- És most? Legújabban a Freiburg érdeklődéséről hallani.
-
Hallani bármit lehet, de konkrétum ott sincs.

- No meg azt beszélik, hogy Bölöni László, a Sporting Lisszabon edzője is élénken érdeklődik ön iránt. Megsérült az egyik csatára, Niculae, és állítólag önt vinné a helyére.
-
Na erről még nem hallottam, de hát nem vagyok meglepve, hiszen az újságírók mindig jobban informáltak, mint az érintettek.

- Gondolom, ha elhagyja Dunaújvárost, akkor külföldön folytatja.
-
Valóban így van, azt tervezem. Sőt ki is merem jelenteni, ha a télen elmegyek a Dunaferrtől, csak külföldi csapathoz szerződöm.

- Igaz, hogy benne is van a Dunaferrel kötött szerződésében: a télen magyar csapathoz nem szerződhet, csak külföldre?
-
Nem, nincs ilyen kitétel. Más kérdés, hogy jelenleg nem szeretnék itthon más csapatban futballozni, csak a Dunaferrben. Éppen ezért nagyon valószínű, ha nem tudok külföldre menni, akkor maradok Dunaújvárosban.

- Még úgy sem kívánkozik más magyar csapathoz, hogy Rabóczki és Penksa távozásával meggyengülni látszik a Dunaferr?
-
Én egyáltalán nem így látom. Kétségtelen, Rabóczki nagyon jó kapus, de abban is biztos vagyok, helyettese, Bita Laci meg tudja oldani a kapusproblémát. Egy jó mezőnyjátékost nehéz pótolni, ám Penksa nélkül is jó néhány meccset játszottunk, nem is rosszul, ráadásul mi is igazolhatunk menőt. Nélküle is volt csapat Dunaújvárosban, nélkülem is lesz, ha netán elmegyek. Ettől még nem áll meg az élet, versenyben lesz a dobogóért a Dunaferr.

Korábban:

Burkovits Ferenc