Vágólapra másolva!
December elején még minden a legnagyobb rendben lévőnek látszott a Liverpoolnál: a Vörösök úgy vezették a tabellát, hogy két elmaradt mérkőzésük is volt, a drukkerek pedig ismét a bajnoki címről álmodtak. Azóta viszont valami nagyon elromlott az Anfield Roadon: a gárda legutóbbi hét bajnokijából csak egyet tudott megnyerni, és a tegnapi, Southampton elleni veresége azt jelenti, hogy most, amikor ugyanannyi mérkőzést játszott, mint a többi csapat, csak az ötödik helyet foglalja el.

A Szentek elleni találkozóra eredetileg még a második fordulóban kellett volna sor kerülnie, de akkor a Liverpool Bajnokok Ligája-kötelezettsége miatt nem tudta lejátszani a találkozót. Pedig ha a meccset akkor rendezik meg, minden bizonnyal jobban jártak volna: míg az idény elején a Southampton csapnivalóan szerepelt, addig a Vörösöknek nagyon ment.

Most viszont éppen ellenkező a helyzet: míg a Szentek szép lassan fellopakodtak a középmezőnybe, addig a liverpooli együttes legutóbbi hat bajnokijából csak egyet tudott megnyerni. A mostani találkozón a vendégektől hiányzott az Aranylabdás Michael Owen sérülés miatt, a csatársorban így Jari Litmanen és Nicolas Anelka kezdett.

A két támadó nem is mozgott rosszul, és az első játékrészben többször is remekül kombináltak, azonban nem volt szerencséjük: egy láb az utolsó pillanatban mindig közbe tudott nyúlni, egy alkalommal például a becsúszó védőről a finn lövése a felső kapufára pattant. A hazaiak leginkább szélen vezetett támadásaikkal veszélyeztettek, de Jerzy Dudek magabiztosan húzta le a beadásokat.

A második félidőben aztán a Southampton játszott jobban, és a 63. percben Sami Hyypiä csak szabálytalanul tudta szerelni a tizenhatoson belül Chris Marsdent, és a jogosan megítélt tizenegyest James Beattie értékesítette. A Liverpool természetesen beleerősített, és Phil Thompson a jobbhátvéd Stephen Wright helyére behozta a támadóbb szellemű John Arne Riisét, azonban a vörös hajú skandináv nem sok szerencsét hozott csapatának: első labdaérintése az volt, hogy a lett Marian Pahars beadását remek mozdulattal a saját kapujába fejelte. És ha már a szerencsénél tartunk: a Southampton edzőjének, Gordon Strachannak ez volt a 13. Mérkőzése, amióta leült a Szentek kispadjára.

A ligakupa elődöntőjének első mérkőzését is tegnap rendezték Angliában, és a két londoni együttes összecsapásából a Chelsea került ki győztesen. A Kékek mindkét találatát természetesen fő gólvágójuk, Jimmy Floyd Hasselbaink szerezte, míg a Tottenham részéről Les Ferdinand volt eredményes. Utóbbi gólja után éppen a hazai drukkerek elé ment ünnepelni, akiknek ez természetesen nem tetszett, és bedobtak egy üveget a pályára, ami csak centikkel kerülte el a csatár fejét.

2. forduló, elmaradt mérkőzés:
Southampton FC - Liverpool FC 2-0
gól:
Beattie (11-esből 63.), Riise (öngól 71.)

Ligakupa, elődöntő, első mérkőzés:
Chelsea FC - Tottenham Hotspur 2-1
gól:
Hasselbaink (10., 77.), ill. L. Ferdinand (65.)

Ajánlat: