Vágólapra másolva!
A Dunaferr továbbra is ragaszkodik játékosához, Marek Penksához, aki a hét végén aláírt a Ferencvároshoz. A hétszeres szlovák válogatott támadó-középpályás jelezte, mindenképpen a Fradiban akar futballozni, s maga sem érti az újvárosiakat.

Az ügy egyelőre nem lépett jogi szakaszba, s ha a zöld-fehéreken múlik, nem is fog, legalábbis Szeiler József, az FTC labdarúgó kft. ügyvezetőjének szavaiból ez derül ki: "Egyelőre semmiképpen sem kívánjuk jogi útra terelni az ügyet, s azt sem kívánjuk, hogy elmérgesedjen a viszony a Dunaferr és a Ferencváros között, mivel korábban a két klub vezetői kifejezetten jó kapcsolatba kerültek egymással" - kezdte Szeiler.

"Részünkről az átigazolás teljesen egyértelmű, ugyanis amikor szóban megállapodtam Gróf Andrással, a Dunaferr ügyvezetőjével - akivel szintén jó kapcsolatot ápoltunk eddig is -, beszélgetésünknek Marek Penksa menedzsere, Jakab László is fültanúja volt" - mondta az ügyvezető a megállapodásról, majd így folytatta: "Megegyeztünk, hogy az újvárosiak küldik a vételárról kiállított számlát, amit mi negyvennyolc órán belül kiegyenlítünk. Ez azután hangzott el, hogy jeleztük: vasárnap este be szeretnénk mutatni a sajtó képviselőinek Penksát. A beleegyezés után jött a fordulat, amit pillanatnyilag nem kommentálnék. Csak ismételni tudom, mi szeretnénk békésen lezárni az ügyet, nem akarunk sem verbális, sem jogi vitába keveredni egyetlen egyesülettel sem, s remélem, erre nem is kerül sor. Részünkről nem kétséges, Penksa a Ferencváros játékosa."

Azt már mi tesszük hozzá, Penksa olyannyira komolyan gondolja ferencvárosi karrierjét, hogy már kinézte családja számára a fővárosi lakást s kislányának a szlovák nyelvű előkészítő iskolát is.

Korábban:

Bánki József