Vágólapra másolva!
John Terry és Jody Morris tagadják az ellenük felhozott vádakat. A londoni bíróság február 20-ig óvadék ellenében mindkét Chelsea-játékost és az ügyben szintén vádlott wimbledoni Desmond Byrne-t is szabadlábra helyezte. A futballtriót testi sértéssel vádolják, a játékosok a londoni Wellington Club biztonsági emberével akaszkodtak össze.

A futballisták ittasak voltak, Jody Morris gyermekének születését ünnepelték. Amikor a mulató alkalmazottja szóvá tette viselkedésüket - a vád szerint - rátámadtak, és megverték. A bíró a játékosoknak megtiltotta, hogy a mulató fél mérföldes körzetében tartózkodjanak, mint ahogyan a terhelő tanúkkal is tilos kapcsolatba lépniük. A következő tárgyalás február 20-án lesz. Az angol futballszövetség minden valószínűség szerint eltiltja John Terryt, a 21 éven aluli generáció egyik legtehetségesebb játékosát.

Hasonlóra volt már példa a közelmúltban, amikor a súlyos testi sértéssel vádolt két leedsi futballista, Bowyer és Wooodgate ellen folyt eljárás. A játékosok nem utazhattak a Leeds külföldi meccseire, s meghívót sem kaphattak a válogatottba. Ez azt jelenti, hogy John Terry is kihagyja az angol válogatott februári és márciusi mérkőzéseit, aminek várható következménye, hogy nem lehet ott az angolok vb-keretében sem. Morris, aki kétheti bérének megfelelő büntetést kapott, várhatóan elhagyja a klubot. A Chelsea közleményben fejtette ki, hogy az eljárás hivatalos befejezéséig nem szolgál több információval.

Korábban:

Letartóztatták a Chelsea játékosát

Thury Gábor