Vágólapra másolva!
A szenzációs sorozatot, ám igen vérszegény támadójátékot produkáló, címvédő AS Roma szurkolóinak, de minden futballbarátnak jó hír: vasárnap újra pályára léphet Vincenzo Montella és Gabriel Batistuta. A Serie A őszi elsőjének ezzel megoldódhatnak súlyos csatárproblémái, mert azon nincs mit vitatkozni, hogy a Farkasok részsikere főleg betonvédelmüknek köszönhető.

Fotó: asromacalcio.it
Montella újra gólvághat
október végén játszott utoljára
Gabriel BatistutaAranylabda-szavazáson ötödik Tottinakagyonajnározott Francesco

Ronaldo, a Roma-rivális Inter brazil zsenije viszont biztosan nem focizhat hétvégén, a Perugia vendégeként. Ahogy a Lazio - és a világ egyik legjobb - védője sem, a milánói derbin lesérült Alessandro Nestára egy hónap kényszerpihenő vár. Friss pletyka: Beckhammel álmodozik az Inter, de túl drága az angol.

Az AS Roma végső győzelmére, azaz duplázásra fogadókra meg a legkisebb odds (15/8) - a jelenleg második Interrel együtt. A William Hill iroda szerint a további esélyesek sorban a Juventus (7/2), a Milan (6/1) és a Chievo (7/1). A bordó-sárgák a statisztikában is reménykedhetnek, az elmúlt tíz évben nyolcszor a végelszámolásnál is az őszi első volt a legjobb.

Rövid szezonmérleg gyanánt (a Chievo-Lazio meccset január 30-án pótolják): a Roma úgy első, hogy a 17-ből mindössze egy meccset veszített el, még a harmadik fordulóban, otthonában veretlen (ezzel még a Lazio és a Milan büszkélkedhet). Az Inter meg idegenben nem kapott ki (a Torino meg nem nyert).

Az utolsó öt forduló érdekességei: a Roma csak két pontot hullajtott el, meglepetésre a Perugia is tíz pontot gyűjtött, zsinórban hármat nyerve a hajrában. A Juve is belehúzott, hat mérkőzést számlál veretlensége. A Brescia ugyanakkor nyeretlen maradt (utoljára a 12. körben, 2-0-ra győzött az Udinese ellen), Roby Baggio hiányában visszaesett a 13. helyre. A Fiorentina is mindössze négy pontocskát kapart össze, kiesőhely, viharfelhők. A két hete még hasonló cipőben járó Parma hozta legutóbbi két meccsét, nagyjából a nagy formát mutató Di Vaio révén. A kék-sárgákkal kapcsolatos hír: lehet, hogy a nyáron "aranyárért" a bajnoktól érkező japán középpályás továbbáll a Bresciához. A török Hakan Sükür viszont már az övék, az Intertől.

Az ősz mérkőzésein éppen 400 találat esett, átlagban 2,6. A Serie A kiegyensúlyozottságára utal, hogy a találkozók kevesebb mint fele (46%) végződött hazai sikerrel, sokszor örülhettek a vendégek (27,6%), döntetlen hagyományosan bőven akadt (16,4%).

A leggólerősebb az az újonc Chievo volt (1,88/meccs, 46 percenként köszöntek be Marazzináék), amelynek mestere, Luigi del Neri ugye még mostanság is arról beszélt, hogy harmadik helyen álló együttesének a bennmaradás a célja, s ehhez szerinte 40-41 pont szükségeltetik (már 32-nél tartanak)...

A legszilárdabb védelem a Farkasoké, az AS Roma 170 percenként kapott csak gólt.

Ajánlat: