Vágólapra másolva!
A világ ötven legjobb élvonalbeli labdarúgó-bajnokságát figyelembe véve 2001-ben egy idényen belül a bolíviai Jose Alfredo Castillo rúgta a legtöbb gólt, szám szerint negyvenkettőt. Az NB I tavalyi gólkirálya, Kabát Péter 24 találatával, hatodmagával, holtversenyben a 15. helyen végzett.

A bolíviai bajnok Oriente Santa Cruz 18 éves támadója egy góllal előzte meg a mexikói Jared Borgettit (Santos Laguna de Torreon), míg a harmadik legeredményesebb a svéd Henrik Larsson. ACeltic Glasgow játékosa harmincötször vette be az ellenfelek hálóját.

A Vasasból a nyáron a török Göztepe Izmirhez, majd onnan a bolgár Levszki Szófiához igazoló Kabát olyan kiválóságokkal szerepel azonos pozicíóban, mint az ukrán Andrij Sevcsenko (AC Milan) és a spanyol Raúl (Real Madrid).

A 2001-ben véget ért bajnokságok legjobb góllövői:
1. José Alfredo Castillo (bolíviai, Oriente Santa Cruz) 42 gól
2. Jared Borgetti (mexikói, Santos Laguna de Torreon) 41
3. Henrik Larsson (svéd, Celtic Glasgow) 35
4. Joaquin Botero (bolíviai, La Paz) 33
5. Carlos Castro (kolumbiai, CD Los Millonairos Bogota) és Jorge Horacio Serna (kolumbiai, CD Independiente) 29-29
7. José Saturnino Cardozo (paraguayi, CD Toluca) 28
8. Petar Divic (jugoszláv, OFK Beograd) és Horacio Chiorazzo (argentin, La Paz) 27-27
10. Hernan Jorge Crespo (argentin, Lazio), Bernando Daniel Romeo (argentin, CA San Lorenzo), Nicolas Lopez (hondurasi, Deportivo Zacapa) 26-26
13. Avi Nimni (izraeli, Maccabi Tel-Aviv) és Dejan Osmanovic (jugoszláv, FK Hajduk Rodic) 25-25
15. Kabát Péter (Vasas), Mateja Kezman (jugoszláv, PSV Eindhoven), Andrij Sevcsenko (ukrán, AC Milan), Raúl (spanyol, Real Madrid), Julian Vasquez (kolumbiai, CD America), Hector S. Tapia (chilei, Colo Colo) és Robson Emilio Andrade (brazil, Consacole Sapporo) 24-24

Ajánlat: