Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, az osztrák Rapid Wien csapatának vezetőedzője kijelentette, Andy Herzog érkezésével új fejezet kezdődik a patinás klub életében. A 93-szoros osztrák válogatott - aki éppen Lisztes Brémába érkezését követően vesztette el a karmesteri pálcát a német klubnál - másfél éves szerződést kötött, s biztos benne, hogy segíteni tud Matthäus terveinek megvalósításában.

"Andreas Herzog az osztrák Franz Beckenbauer" - nyilatkozta a bécsi egyesület trénere. "Hiszem, hogy érkezése életet lehel az együttes életébe. Megpróbáljuk a Rapid hajóját a megfelelő irányba terelni, s olyan sikereket elérni, amelyek a klub hagyományaihoz illenek." Matthäusnak szüksége is van az optimizmusára, hiszen nem lehet azt mondani, hogy eddig eredményesen munkálkodott: a bajnokság előtt esélyesnek kikiáltott csapat jelenleg a kiesési zóna közelében áll.

"Olyan fiatalok fejlődését szeretném elősegíteni, mint Roman Wallner, s nem mellékesen visszahozni a bajnoki címet a Hütteldorfra" - kommentálta új szerződését Herzog.

Rudolf Edlinger, a Rapid első embere is nagy reményeket fűz az osztrákok kedvencének érkezéséhez: "Ez az első lépés, hogy a Rapid még az én elnökségem alatt visszaszerezze a bajnoki címet" - állította az elnök.

Thury Gábor

Korábban: