Vágólapra másolva!
Alig kezdődött el az esztendő, az olasz átigazolási piac máris mozgásba lendült, és alig van olyan klub, amelyet ne hoznának kapcsolatba néhány futballistával. A némi meglepetésre a kiesés ellen küzdő AC Parma például az Interben legtöbbször még a kispadra sem kerülő Hakan Sükürt igazolta le annak ellenére, hogy a csapatban szerepel a góllövőlistát holtversenyben vezető Marco di Vaio, valamint olyan támadókkal rendelkezik, mint Patrick Mboma és Savo Milosevic.

A pármai gárda nagy reményekkel kezdte a szezont, de most már a harmadik tréner ül a kispadján Fabrizio Carmignani személyében, azonban igazából nem ő, hanem Arrigo Sacchi irányítja a szakmai munkát az egyesületnél.

Amióta ő is a klubnál van, az együttes kettőből kettő meccset nyert, és a gárda összes gólját két támadó, Emiliano Bonazzoli és Marco di Vaio szerezték. Különösen utóbbi van jó formában, hiszen már 12 találatnál tart.

Ennek ellenére az egykori szövetségi kapitány azt kívána, hogy egy újabb csatár, nevezetesen Hakan Sükür is csatlakozzon a klubhoz. A török támadó 2000 nyarán érkezett az Internazionaléhoz, és míg az előző szezonban még úgy-ahogy játszott (24 találkozón hatszor volt eredményes), addig ebben az idényben Vieri, Kallon, Ventola és a felépülő Ronaldo mellett legtöbbször a kispadra sem került Milánóban.

Nem csoda, hogy szívesen távozott a San Siróból, és örömmel vette a Parma megkeresését, ám ő hiába egyezett meg viharos gyorsasággal a pármaiakkal, a két egyesület egyelőre nehezen tudott dűlőre jutni a vételárat illetően. A hírek szerint a Parma 2,5 millió fontot (950 millió forint) ajánlott fel, míg az Inter legalább 3,5-öt (1,3 milliárd forint) akart Sükürért (a hivatalos átigazolási árat egyelőre nem hozta nyilvánosságra a két klub). A milánóiak minden esetben veszteséggel zárják az üzletet, hiszen annak idején közel ötmillió fontért (1,9 milliárd forint) vették meg a Boszporusz Bikáját.

Ajánlat: