Vágólapra másolva!
A francia játékosok igen csak kedveltek Angliában, alig lehet olyan klubot mondani a Premier League-ben, amely ne rendelkezne legalább egy gall focistával. Azonban nem minden francia labdarúgó tud beilleszkedni az angol labdarúgásba: a Sunderland által a nyáron leigazolt Lilian Laslandes például nagy csalódást okozott, és most a szezon végéig kölcsön is adták a német 1. FC Kölnnek.

Fotó: Reuters
A Bordeaux-ban még csapatkapitány támadó Kölnben találhatja meg régi önmagát

A következő idényt nem is ott kezdte, hanem az Auxerre gárdájában, hiszen Guy Roux felfigyelt rá és leszerződtette. Első mérkőzését az élvonalban 1992. augusztus 8-án játszotta a Lens ellen, és az első góljára sem kellett sokáig várni: ezt ugyanis ugyanezen év novemberében szerezte a Toulon ellen. Az év végén kilenc találattal zárta a szezont.

A nemzetközi színtéren is bemutatkozott 1992. szeptember 29-én a Lokomotiv Plovdiv ellen az UEFA-kupában, és itt is góllal nyitott. A következő év kicsit gyengébben sikerült a számára, már ami a gólok számát illeti, mert csak ötször volt eredményes, de ennek ellenére ekkor érte el első sikerét, hiszen az Auxerre kupagyőztes lett Franciaországban. Az ezután következő idényekben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a bajnokságban, kétszer egymás után is tízgólosként zárta a szezont.

Ezek közül a legemlékezetesebb minden bizonnyal az 1996-os esztendő volt, amikor az Auxerre-rel bajnoki címet és kupagyőzelmet is szerzett. Ráadásul a Nimes elleni kupadöntőn ő szerezte a győztes találatot a 88. percben. Ezt a sikert nem is tudták megismételni, bár az ezt követő évben Laslandes megint tíz gólt szerzett. 1997 nyarán aztán hazatért, mivel az a Bordeaux szerződtette, amely gyermekkorában is a kedvence volt, hiszen Bordeaux városától nem messze született. Az ezt követő idénye meglehetősen jól sikeredett, mert tizennégy gólt szerzett, annyit, amennyit még sohasem egy idény alatt. Aimé Jacquet góljai hatására őt is kipróbálta a nemzeti tizenegyben, és így 1997. november 12-én Skócia ellen magára húzhatta a címeres mezt. Ott azonban nem vált be, és így kimaradt a világbajnokságra utazó keretből is.

A Bordeaux-ban azonban továbbra is ontotta a gólokat, ráadásul 1999-ben bajnoki címet szerzett, így ismét bekerült a nemzeti tizenegybe, de a 2000-es Eb-ről szintén lemaradt. A legutóbbi idényben meglehetősen kevés gólt szerzett, csak négy találatig jutott, de az angol Sunderland ennek ellenére szerződtette. Angliában azonban nem ment neki a játék, fél szezon alatt egyetlen gólt sem ért el, így a Fekete Macskák most kölcsönadták őt a Kölnnek.

Korábban: