Vágólapra másolva!
A Liverpool hivatalos honlapján Michael Owen azt nyilatkozta, hogy remek játékosnak tartja Nicolas Anelkát. A francia, aki a Paris St. Germain együttesétől került kölcsönbe a Liverpool csapatához, a Birmingham elleni FA-kupa találkozón - melyen 3-0-ra nyert a 'Pool - megszerezte első gólját Vörösök színeiben.

Fotó: Reuters
Edzőjük szerint már most kitűnően megérti egymást Owen és Anelka

"Mindketten döntő gólokat szereztek, de a legmegnyugtatóbb számomra az, hogy nagyon jól megértették egymást a pályán." - mondta a csatárduóról Phil Thompson megbízott edző. "Owen második gólja nem akármilyen teljesítmény volt, kevés futballista tudja így ballal megoldani a helyzetet. Owen balszerencsés, hogy nem rúgott mesterhármast. Anelka nagyszerű megmozdulásai azt jelentik, hogy játékával bővül a repertoárunk." - tette hozzá a tréner.

Maga Anelka egy hosszabb interjúban elmondta, ma már óriási baklövésnek tartja, hogy 1999-ben a Real Madrid kedvéért otthagyta az Arsenalt: "Arsene Wenger irányítása alatt kellett volna maradnom" -nyilatkozta a korábban Nasty Nic, azaz Komisz Nicnek becézett játékos. "Akkoriban számos dologgal vádoltak, amelynek persze a fele sem volt igaz. Már túl vagyok az egészen, de tény, magam sem forszíroztam a maradást az Arsenalnál. Azóta öregebb és bölcsebb lettem" - folytatta a még mindig csak huszonkét éves csatár, aki 32 millió dollárért (nyolc és félmilliárd forint) szerződött az Arsenaltól a Realhoz, majd Madridból 2000 nyarán a PSG-hez igazolt. "Liverpoolban nagyon jók hozzám a szurkolók, pedig nagyon nehéz pótolni az itteniek kedvencét, Fowlert. De izgat a kihívás, főleg úgy, hogy Owennel játszhatok együtt. Remélem, bebizonyíthatom az embereknek, hogy engem egy valami motivál, s az a futball" - mondta végül Anelka.