Vágólapra másolva!
Holtszezon ide vagy oda, Brémában zajlik az élet. A német labdarúgó-bajnokság téli szünetében a bajnokságban harmadik helyen álló Werdernél minden bizonnyal a legnagyobb szenzációnak az számít, hogy felbukkant egy régi-új játékos, Andreas Herzog, akit egyelőre képtelen eladni az észak-germán klub.

Pár hónappal ezelőtt nagy vihart kavart, hogy Andreas Herzogot egyik pillanatról a másikra szabadlistára tette a Werder Bremen szakvezetése. A játékosért azonnal bejelentkezett a Rapid Wien, illetve Lothar Matthäus, aki korábban még futballozott is együtt az osztrák válogatott középpályással szerette volna szerződtetni, ám minden tárgyalás hiábavalónak bizonyult. A Bremen olyan magas árat szabott, hogy az osztrákok letettek róla - egyelőre. A Der Standard úgy értesült, hogy Herzog kitölti Brémában a szerződésében fennmaradó félévet, és nyáron "ingyen" hazatérhet. "Egyelőre nem tehetünk semmit, ám Herzog szerződése nyáron lejár a Werdernél, és július elsején már szeretetettel várjuk Bécsbe." - mondta Werner Kuhn klubigazgató

Hogy a brémai szakvezetés számít-e Herzog játékára, nem tudni, mindenesetre Thomas Schaaf vezetőedző jelenleg egy amerikai középpályást tesztel. A húsz esztendős Philip Salyer a Maryland egyetem együtteséből érkezett Ausztriába, és már el is utazott a csapat törökországi edzőtáborába. A középpályás eddig huszonhét alkalommal volt tagja az Egyesült Államok U-20-as válogatottjának és a Werder a tavalyi, argentínai világbajnokságon figyelt fel rá.

A nagy veszteség Torsten Frings távozása lehet, aki iránt az Arsenal, illetve két német "nagyágyú", a Bayer Leverkusen és a Borussia Dortmund is érdeklődik. "Nagyon jól érzem magam Brémában, és ígérem, mielőtt meghozom a végső döntést, még beszélek Schaaf edzővel" - jelentette ki Frings a Kickernek nyilatkozva. "Szeretem a csapatot, de nem titok, nagyobb klubban több pénzt kereshetnék, és könnyebben juthatnék a válogatott közelébe is. Január végéig eldől, hol folytatom." - mondta a középpályás.

Korábban:

Pincési László