Vágólapra másolva!
Alaposan rájár a rúd a spanyol Rayo Vallecano gárdájára: nem elég, hogy a csapat az utolsó helyen áll a Primera Divisiónban, és a klub anyagi helyzete sem mondható stabilnak, péntek délután fegyveres rablók jártak az egyesület székházában, és elvitték a játékosok fizetését. Miközben a klubhelyiség egyik másik szobájában a szakvezető, Gregorio Manzano éppen sajtótájékoztatót tartott.

A madridi egyesület az egyik legkisebb költségvetéssel működő klub a spanyol élvonalban, egy évben mindössze 12 millió euróval gazdálkodnak, és nagyon odafigyelnek minden pezetára.

A múlt év végén például arról érkezett hír, hogy a takarékosság jegyében megszüntették a focistáknak járó ingyen rágógumi-juttatást, valamint elrendelték, hogy a játékosok a mérkőzéseken csak akkor cserélhetnek mezt az ellenféllel, ha az elcserélt ruhadarabot kifizetik. Ilyen körülmények között valószínűleg rosszabb dolog nem is történhetett volna, mint hogy három fegyveres rabló behatol a székházba, és elviszi a játékosok fizetését.

Márpedig pénteken, nem sokkal déli 12 óra után éppen ez következett be: a három rabló minden ellenállás nélkül bejutott az épületbe, ahol a bent tartózkodókat (köztük a csapat négy játékosát, Patricio Graffot, Ramón de Quintanát, Jon Pérez Bolót és Jorge Azkoitiát) a földre kényszerítették, majd a pénz és néhány iratot felmarkolva kiviharzottak a székházból.

Távozás közben az egyikük megütötte a klub pénzügyi igazgatóját, Rafael Díazt, majd egy kék színű Renault Clióba ültek, és elhajtottak zsákmányukkal. A leghihetetlenebb az egészben az, hogy ezen a héten ez már a második hasonló eset volt a Rayónál: korábban három játékos - Julen Lopetegui, Alcazar és Mainz - értékeit lovasították meg az öltözőből, miközben a focisták a konditeremben voltak.

"A történtek jól példázzák, hogy milyen a közbiztonság Spanyolországban. Amint a rablók kimenetek a székházból, felhívtuk a rendőrséget, és még az elkövetők autójának rendszámát is megmondtuk, de ennek ellenére nem tudták elkapni őket. Szerencsére semmilyen fontos iratot nem vittek el, és a játékosok felismerték az egyik elkövetőt, akit gyakran láttak a székház környékén" - nyilatkozta a klub elnöke, Maria Teresa Rivero.