Vágólapra másolva!
A téli átigazolási időszak egyik legnagyobb szenzációjának számított, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata felvette a kapcsolatot egykori játékosával, Szabics Imrével. Az osztrák Sturm Graz játékosa a tervek szerint fél évre kölcsönbe érkezne az Üllői útra, ám Szabics még reménykedik abban, hogy Ivica Oszim komolyabb szerepet szán neki tavasszal.

A december végén, a sportnapilapban megjelent információ óta gyakorlatilag semmilyen előrelépés nem történt a Szabics-ügyben. Akkor Szeiler József, a Ferencváros ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, mindenképpen szeretnék, ha félévre kölcsönbe visszakaphatnák a tehetséges, utánpótlás-válogatott támadót. A kapcsolatfelvételkor azonban kiderült, a Sturm feltételekhez kötné a szerződtetését.

Egyrészt valóban csak fél évről lenne szó, cserébe azt kéri a vezetés, hogy Szabics hosszabbítsa meg nyáron lejáró szerződését. Ráadásul a zöld-fehérekkel kötendő rövidtávú kontraktus értelmében a labdarúgót bármikor visszarendelhetné klubja. Információink szerint a Fradi továbbra is szeretné soraiban tudni a jelenleg a szegedi József Attila Tudományegyetem állam- és jogtudományi karán tanuló Szabicsot, noha a 20 éves támadó még arról sem tett le, hogy visszaverekedje magát a Graz kezdőcsapatába, ám elég nehéz dolga lesz.

A grazi Kleine Zeitung pénteki száma szerint a Sturm január 3-án, csütörtökön kezdte volna meg a felkészülést, ám a csapat csak tegnapra vált teljessé. Ugyan Roman Mählich szerda este visszatért az osztrák városba, de Szabics és a ghánai Charles Amoah csak csütörtökön csatlakozott a társakhoz. Utóbbi repülőgépe késett, míg Szabics - az újság szerint - kicsit "meghosszabbította" mexikói szabadságát. A klub hivatalos honlapján viszont az áll, hogy a csapat elutazott antalyai edzőtáborába, ahová a magyar játékos nem kapott meghívást Oszimtól.

A Sturm vezetősége közben folyamatosan erősítene, főleg a védelemben, miután Ferdinand Feldhofer a héten a bécsi Rapidhoz szerződött. Az új kiszemeltek közül a legismertebb a jelenleg Hamburgban játszó Andrej Panadic, illetve a szlovén válogatottal a világbajnokságra készülő Marinko Galic (Rudar Velenje), a harmadik kiszemelt a lengyel Wisla Krakow hátvédje, Bogdan Zajac.

Ausztriai hír, hogy az Otto Baric távozásával megüresedett szövetségi kapitányi posztra az angol Roy Hodgson az egyik lehetséges jelölt. A világjáró szakvezető legnagyobb sikereit a svájci válogatottal érte el, ám azóta az olasz Internazionale, az angol Blackburn és a dán FC Köbenhavn élén sem érezte magát otthon. Legutóbb, alig egy hete az olasz Udinesénél köszönték meg idő előtt a munkáját.