Vágólapra másolva!
Carsten Jancker elégedetlen a helyzetével, és távozni szertne Münchenből, jelenleg Hertha Berlinnel tárgyal. Pedig a BL-címvédő mostanában nem dúskál a  harcra fogható csatárokban, hiszen négy támadója sem áll Ottmar Hitzfeld rendelkezésére.

Mindössze tizennégy játékos jelent meg a Bayern München idei első edzésén. A kapus Kahn, valamint két csatár, Paolo Sergio és Santa Cruz jelenleg sérült, Szalihamidzic és Scholl egyelőre csak a rehabilitációs tréningeken vehet részt, Effenberg Atlantában várja, hogy az időjárás javultával Münchenbe utazhasson. Két másik támadó, Elber és Pizarro hiányzásának oka ugyanakkor ismeretlen.

"Eltűntek, s nem is tudom, hol lehetnek. De garantálom, ha felbukkannak, nem ússzák meg büntetés nélkül" - nyilatkozta a napokban a kontinens trénerének választott Ottmar Hitzfeld . A szakvezető megígérte, hogy harcban lesznek a német bajnoki címük megvédéséért, ahogyan a BL-trófea megőrzéséért is, s a bajorok a német kupa elhódítására is a tervek között szerepel.

Hitzfeld nyilatkozott a Münchenben és Berlinben már nyílt titokként kezelt ügyről, hogy Carsten Jancker a Hertha felé kacsingat. A tréner azt szeretné, hogy maradjon, s tavaszi sűrű programban több játéklehetőséget kínál a támadónak, aki éppen azt sérelmezi, hogy kevésszer léphet pályára. A csatárt szerződése 2003-ig köti a Bayernhez. Jancker azt állítja, Hitzfeld elsőszámű jelöltjei a csatárposztra a nyolc gólos Elber és a tíz találattal álló Pizarro (éppen a köddé vált játékosok). Zicklernek, Santa Cruznak és Janckernek utóbbi szerint kevesebb babér terem.

Hitzfeldnek Jancker távozása lenne az első nagyobb kudarca az úgynevezett rotációs rendszer működése óta. Babbel két éve ugyan távozott a Liverpoolhoz, de azóta Lizarazu és Elber is több exluzív ajánlatot utasított vissza, nem utolsó sorban Hitzfeld személye miatt.

"Jancker azt mondta, amennyiben minden részletben egyezségre jutunk, kész Berlinbe költözni" - nyilatkozta a Hertha menedzsere, Dieter Hoeness. A berliniek Marcelinho és Preetz mellé szeretnének még egy csatárt igazolni, ugyanis a másik brazil, Alex Alves a jelenlegi állás szerint távozik a csapattól.

Korábban:

Thury Gábor