Vágólapra másolva!
Úgy látszik, a brazil futballisták szeretik meghosszabbítani téli szünidejüket, hiszen a Barcelona két futballistája, Fábio Rochemback és Geovanni után a Girondins Bordeaux braziljai is késve érkeztek vissza Európába. Sőt, a csatár Christian még mindig nem jelentkezett a klub vezetőségénél, akik meglehetősen dühösek a támadóra.

A Bordeaux a nyáron három brazil labdarúgóval is megerősítette játékoskeretét: Paulo Miranda és Eduardo Costa egyesen szambaországból érkezett a klubhoz, míg Christiant a Paris Saint-Germain-ből szerződtették. A három focistából Christian volt a legbiztosabb csapattag az ősszel, hiszen egyetlen meccset sem hagyott ki, de a játék nem ment valami jól neki, hiszen csatár létére mindössze két gólt szerzett, míg a támadóduó másik fele, a portugál Pauleta már 11 találatnál tart.

A szurkolók nem is zárták szívükbe a focistát, rendszeresen kifütyülték őt, de a tréner, Elie Baup ennek ellenére végig a kezdő csapatba tette őt. Ehhez képest Christian ezt azzal hálálta meg, hogy még mindig nem tért haza a téli szabadságról, sőt, még csak nem is adott hírt magáról. A csapat másik két brazil futballistája is csak egynapos késéssel érkezett vissza Franciaországba, és meg is kapták ezért a megérdemelt pénzbüntetésüket, de pénteken már együtt készültek a többiekkel a hétvégi, Rennes elleni bajnokira.

Christiannak azonban se híre, se hamva, és mivel a Bordeaux játékoskeretében nem hemzsegnek a csatárok, ez nem valami jó hír a vezetőség számára. "Christian ezzel a csapatot büntette, de egyben önmagát is" - mondta a klub elnöke, Jean-Claude Triaud, míg a tréner, Elie Baup a következőt nyilatkozta: "Nem találok magyarázatot a dologra, teljesen meglepődtem. A csapattársai mindig megértőek voltak vele szemben, rendszeresen játéklehetőséget kapott a csapatban, de látni lehetett rajta, hogy nem érzi jól magát a klubnál".

A zuhanyhíradó szerint a focista azért nem tért vissza a klubhoz, hogy így kényszerítse ki eladását. A dolog mindenesetre nem lenne újdonság a Bordeaux számára: 2000 nyarán Sylvain Wiltord tett hasonlóan, egész egyszerűen nem jelent meg az edzéseken, és a dolog addig folytatódott, amíg a Girondins egyszerűbbnek látta, hogy ha eladja őt az Arsenalnak. A különbség mindössze annyi, hogy Wiltord akkor igencsak keresett volt a játékospiacon, hiszen pár héttel korábban az ő gólja mentette meg a francia válogatottat az Európa-bajnokság döntőjében, Christian viszont nem kápráztatta el a megfigyelőket játékával ősszel.

Korábban: