Vágólapra másolva!
Az év első olasz bajnoki fordulójának legizgalmasabbnak ígérkező összecsapását Milánóban vívják majd, ahol a sérült Ronaldót nélkülöző Inter a Laziót fogadja.

Bár a közelmúlt egy kicsit a római Lazio mellett szól (a legutóbbi négy, milánói mérkőzésen háromszor 1-1 lett az eredmény, három éve viszont a Lazio 5-3-ra nyert), a jelenlegi forma alapján bátran tippelhetnénk az Inter sikerére. Igaz, két kulcsjátékosát nélkülözi az együttes: Ronaldo sérülés, Cordoba pedig a szokásos eltiltás miatt nem szerepelhet. Rajtuk kívül Dalmat, Simic, Padalino és Serena marad ki. A vendégek sem panaszkodhatnak a hiányzókra, hiszen a doppingolásért eltiltott Stam mellett Stankovic sárga lapjai, Castroman, De la Pena, Peruzzi és Simeone sérülése miatt marad ki a "buliból". A vendégeknél Fiore és Mendieta szóhoz juthat, bár a pletykák arról szólnak, hogy a klub éppen őket adná el az ukrán Szerhij Rebrovért cserébe.

Az Atalanta és a Chievo párharca kétesélyes, de a mutatott teljesítmény alapján inkább a veronai "elefántok" az esélyesebbek. Még akkor is, ha Eriberto, illetve Corini eltiltását tölti, Foglio pedig sérült. Ám a Chievo a táblázat második felében tanyázó csapattól idén még nem szenvedett vereséget, ráadásul utolsó, bergamói fellépésén, két évvel ezelőtt elhozta a három pontot. A hazaiaknál Rossini, Bellini, Cavalli és Pettini a lelátón kap helyet.

Bár tavaly udinei győzelemmel (2-1) zárult a Stadio Delle Alpiban a Juventus-Udinese mérkőzés, idén kisebb a valószínűsége, hogy a Juve elveszti hazai meccsét. Tacchinardi egy meccs erejéig pihen, Montero, Tudor, O'Neill és Salas sérült. A vendégeknél a Genaux, Alberto, Zamboni, Bertotto, Gaarde kvintett harcképtelen. Biztos a hazai siker!

Izgalmak várhatóak a Roma-Torino találkozón, már csak azért is, mert a vendégek emberemlékezet óta nem nyertek a bajnokcsapat vendégeként. Most sem esélyesek, bár Franco személyében csupán egy játékosát kell nélkülöznie Camolese mesternek. Az AS Romában a legutóbb kiállított Antonioli helyét Pelizzoli veszi át a kapuban, Batistuta, Montella, Lassisi és Guigou sérült. A csatárveszteség miatt a vezetés már ki is szemelte Batistuta utódját az Ajax svéd csatára, Zlatan Ibrahimovic személyében, aki az átigazolási időszak egyik legnagyobb fogása lehet.

A Milanban Rui Costa újra megsérült, ezúttal lábproblémái miatt minimum egy hónapot kell kihagynia, őt valószínűleg Andrea Pirlo helyettesíti majd. A portugál középpályáson kívül Aliyu, Redondo, Inzaghi, Maldini és Kutuzov sérült. A januári átigazolási időszakban várhatóan Angliából erősít majd a csapat, a 20 esztendős Samuele Dalla Bona a Chelsea-ből tér haza. A házigazda Lecce nélkülözi az eltiltott Chevantont és a sérült duót, Stovinit, valamint Vugrinecet.

A 17. forduló párosítása:
Január 5., szombat:
Lecce - AC Milan
Január 6., vasárnap:
AS Roma - Torino
Atalanta - Chievo
Bologna - Brescia
Fiorentina - Perugia
Inter - Lazio
Juventus - Udinese
Venezia - Parma
Verona - Piacenza

Ajánlat:

A Serie A állása

Korábban:

Élen az Inter, Ronaldo megsérült

Pincési László