Vágólapra másolva!
Csütörtök délután négy órakor megérkezett Svédországba Rabóczki Balázs, a Dunaferr labdarúgócsapatának kapusa. Információnk szerint a magyar játékos pénteken orvosi vizsgálaton vesz részt, míg vételára kifizetéséről a klub szponzorai gondoskodnak.

Két tárgyalássorozaton vannak túl a dunaújvárosi vezetők és a második után állapodtak meg az állítólagos kétszázezer dolláros (mintegy 52 millió forintos) vételárról. A TeamTalk svéd kiadása azonban ezt az árat magyar forrásokra hivatkozva tálalta. Információink szerint az összeg még így is olyan magas, hogy az IFK Norrköping egyedül képtelen lenne kifizetni, ezért várhatóan főszponzora, a Holmen Paper nevű papírgyár segíti majd ki a klubot.

Rabóczki egyébként megérkezett a svéd városba, erről a Norrköpings Tidningar csütörtökön délután négy órakor adott hírt. Tommy Wisell klubelnök megerősítette, a magyar kapus pénteken tüzetes orvosi vizsgálaton vesz részt, és tovább folynak a tárgyalások az anyagi dolgokat illetően, bár megjegyezte: a nyelvi nehézségek miatt nyúlnak ilyen hosszadalmasra az egyeztetések.

"Balázs péntekig itt marad, hogy megvitassuk szerződése részleteit" - nyilatkozta Wisell. A Dunaferr részéről Gróf András technikai igazgató elmondta, amennyiben Rabóczkit három éven belül eladná a Norrköping, az újvárosiakat bizonyos százalék illetné a vételárból.

Korábban:

Rabóczkira vár a Norrköping

Pincési László