Vágólapra másolva!
Kemény szavakkal illette a Barcelona labdarúgócsapatát Johan Cruyff és Hriszto Sztojcskov. A klub egykori holland sikeredzője és bolgár csatára egyaránt úgy vélte, rossz úton halad az együttes, és a legnagyobb gond éppen a brazil sztár, Rivaldo körül van.

Cruyff és Sztojcskov szerda este Pamplonában Jon Andoni Goikoetxea búcsúmérkőzésén lépett pályára, és nem tértek ki a nyilatkozatok elől sem.

"Minden, ami a pályán történik, az egyre szaporodó problémák visszatükröződése" - vázolta elméletét Cruyff, célozva arra, hogy egykori kenyéradója csupán a nyolcadik helyet foglalja el a spanyol bajnokságban. "A sok kis apró baj egyelőre nem látszik, de ha egyszerre üt be mind, akkor az már tragédia lesz. Úgy gondolom, a Barca játéka túlságosan is Rivaldo-függő, ez már éppen az az eset, amikor jobb eladni őt. Nem tudom megérteni, miért ő diktálja a tempót. Miért kell neki extra engedményeket, pihenőnapokat adni, amikor már két hete felépült sérüléséből? Aki többet keres, többet is tegyen meg a csapatért!"

Sztojcskov nem volt ennyire kegyetlen: "Sajnos, a Barcelona híján van az igazi egyéniségeknek, nincs senki, aki megmutatná a győzelemhez vezető utat. Úgy látom, a legnagyobb baj, hogy nincs egység az öltözőben sem."

Korábban:

Pincési László