Vágólapra másolva!
Január elseje egyben az átigazolási szezon kezdetét is jelentette az olasz klubok számára, és az egyesületek igyekeznek is kihasználni a lehetőségeket. A Lazio trénere, Alberto Zaccheroni például szívesen látná csapatában az angol Tottenham Hotspur ukrán csatárát, Szerhij Rebrovot, de ahhoz, hogy a klub pénzt költhessen, a tulajdonos, Sergio Cragnotti szerint előbb el is kellene adni valakit. Zaccheroni azonban egyetlen játékosától sem akar megválni.

A római klub az elmúlt esztendőt 13 millió fontos deficittel zárta, és a csapat kiesése a Bajnokok Ligájából (ráadásul még a harmadik helyet sem tudta megszerezni csoportjában, vagyis az UEFA-kupában sem folytathatta szereplését) további biztos bevételnek számolt tízmillió fonttól fosztotta meg a klubot.

Nem csoda, hogy az együttes tulajdonosa, Sergio Cragnotti szeretne pénzzé tenni pár futballistát, elsősorban Stefano Fiorét és Gaizka Mendietát. A két játékosa vételára összesen körülbelül 45 millió font volt, azonban egyikük sem tudott beilleszkedni új csapatába, és legtöbbször csak a kispadon kapnak helyet Zaccheroni mestertől. Mindkét focista iránt van érdeklődés, leginkább a Juventus felől, és Cragnotti hajlana is arra, hogy eladja valamelyiküket, de a tréner szerint a csapatnak mindkét futballistára szüksége van.

"Megbeszéltem a dolgot mindkettejükkel, és tisztáztam a nézeteltéréseket. Mendieta nagyon fontos alkotóeleme a gárdának, és egyetlen játékost sem akarok eladni az elkövetkező három hónapban" - nyilatkozta a tréner, aki ugyanakkor azt sem tagadta, hogy véleménye szerint az együttesnek szüksége lenne egy támadóra. Legszívesebben Rebrovot látná a csapatban, mivel az edző szerint "az ukrán csatár remek futballista, és kiválóan fekszik neki az a gyors játékstílus, amit mi is játszunk."

Most már csak az a kérdés, hogy Cragnotti engedni fog-e a szakember kérésének.

Korábban: